Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ungt entreprenørskap
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen ønsker større fokus på nyskapning og innovasjon, og ønsker at unge vil skape sin egen bedrift.  Dette stiller NHO seg bak, som mener at det i dagens Norge er for få som ønsker å starte for seg selv.  Organisasjonen Ungt Entreprenørskap kan vise til sterke resultater.

-            Undersøkelser både fra Norge og Sverige viser at normalt starter rundt 2-3 prosent av oss opp egen virksomhet. Av de som har vært med på Ungt Entreprenørskap er det ti ganger så mange som er skapende- hele 20 prosent av dem starter nemlig opp egen bedrift, sier arbeids- og administrasjonsminister Morten Andreas Meyer.

RESULTATER
·         Blant de som tidligere har gjennomført konseptet Ungdomsbedrift, har 20,5% i aldersgruppen 25 til 34 år etablert sin egen bedrift. Den normale etableringsraten er 4%
·         Halvparten av daglig ledere i ungdomsbedriftene er jenter, og jentene besitter mer enn halvparten av posisjonene som styreledere
·         Mer enn halvparten mener de har blitt bedre i samarbeid og problemløsning

Kilde: http://www.ue.no/

Ungt Entreprenørskap er en ideell organisasjon som veileder unge og skapende mennesker ved etablering og drift av sitt eget selskap.  I tillegg bistår de i arbeid på skoler, gjennom konsepter som elevbedrift og studentbedrift.

Johan H. Andresen Jr. som sitter i styret til Ungt Entreprenørskap, er overbevisst om at dette er nødvendig for næringslivet.
-           Dette er ungdom som vi trenger fremover. Tankevekkende er det også at det blant lederne for alle disse bedriftene er et flertall av jenter, påpeker Andresen Jr.

NHO
Også NHO har vært aktive i arbeidet med å gi unge en mulighet til å skape sin egen arbeidsplass.  Deres eget prosjekt har hatt utgangspunkt i skoler, og lanserte i forrige uke sitt ressursenter på nettstedet, 7.etg.no.
-           Jeg synes resultatet er kjempebra. Vi har for få mennesker i Norge som er interesserte i å starte opp egne bedrifter, og vi trenger unge rekrutter inn i næringslivet, sier NHO-direktør Finn Bergesen.

En undersøkelse gjort av Opinionen viser at kun 28% av unge mellom 16 og 25 år kan tenke seg å starte sin egen bedrift. (10.5 2004)


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?