Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nordmenn mest lojale
Del artikkelen med venner og kolleger

En ny undersøkelse av folks ønske om å skifte jobb avdekker overraskende forskjeller blant de nordiske landene Undersøkelsen viser at nordmenn er langt mer lojale overfor sin arbeidsgiver enn hva tilfellet er blant våre naboer i Sverige og Danmark.

Nordisk undersøkelse
Internett-rekrutterings selskapet StepStone har gjennomført en undersøkelse blant sine brukere om hvor ofte de tenker på å skifte jobb. I Danmark tenker 53 prosent på dette hver dag, og i Sverige tenker hele 65 prosent på dette hver eneste dag. Nordmennene er i dette selskapet de mest lojale, bare 36 prosent tenker på å skifte jobb hver dag, og hele 10 prosent svarer at de aldri overveier å skifte jobb.’

Ikke overrasket
Undersøkelsen er tatt opp blant ca 300 av selskapets brukere i de tre landene. Det må forventes at denne gruppen inneholder en overvekting av personer som er på aktiv jobbjakt. StepStones sjef i Norge, Arne Longva er derfor ikke overrasket over at svarene viser at folk relativt ofte overveier å skifte jobb.

-           Jobben er tross alt en viktig del av livet vårt. Dagen arbeidstakere har et aktivt forhold til hvordan de utvikler sin egen karriere, inklusive jobbskifte. Jeg er i grunnen mest overrasket over de nordiske forskjellene og at så mange som 10 prosent av våre brukere i Norge aldri overveier å bytte jobb, sier Longva.

Lojalitet en positiv egenskap?
Norske arbeidsgivere har i alle år sett på lojalitet som en positiv egenskap, og belønnet arbeidstakere med lang fartstid. Enkelte internasjonale selskaper har imidlertid satt et måltall om en viss utskiftning av ansatte hvert år, og ser det som negativt om den blir for høy eller for lav. Holdningen er rett og slett at bedriften ønsker og mener den trenger, en viss andel utskiftning av sine medarbeidere hvert år. Er det denne trenden vi ser i Sverige og Danmark, og etter hvert også i Norge?

Arne Longva svarer på dette:
-           Jeg tror nok at enhver arbeidsplass har godt av en viss turnover. Men den interessen for jobbskifte vi ser nå, er nok først og fremst et resultat av at arbeidstakerne ønsker å skifte jobb oftere nå enn tidligere. Nordiske arbeidstakere er åpne for å søke nye utfordringer, også på nye arbeidssteder. Lojalitet er fortsatt en viktig egenskap hos en arbeidstaker, det merker vi i vår daglige dialog med norske arbeidsgivere. Jeg er imidlertid overbevist om at langt de fleste utskiftninger av personell går mer smertefritt enn hva arbeidsgiveren trodde i forkant. Vi vil gjerne beholde de folkene vi har, men når de likevel slutter oppdager vi at den nye som kommer var enda bedre tilpasset og motivert for akkurat den jobben. Jeg tror enhver norsk bedrift bør sette seg mål om en viss turnovergrad, og ikke få panikk om det slutter noen. Det finnes flinke folk i markedet som er modne for en ny utfordring.

 

e.com >online book
x;>online book=position:abs

Legg til kommentar

28. mai, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?