Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


NY GIV – et inkluderende tiltak
Del artikkelen med venner og kolleger

LO og NHO samler arbeidslivet til en dags-konferanse for arbeid med Inkluderende Arbeidsliv.  Deres felles prosjekt NY GIV skal gi bedrifter muligheten til påfyll i arbeidet for en inkluderende arbeidsplass. Samtidig kritiserer arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten bedriftene for å gjøre for lite.

Avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) ble inngått i oktober 2001.  Med mål om 20 prosent lavere fravær, flere arbeidstakere med nedsatt arbeidsfunksjon ut i arbeidslivet, samt høyere reell alderspensjon, satset man friskt mot et bedre arbeidsliv for alle.

Sammen med moderniseringsminister Morten A. Meyer har Høybråten i den siste tiden satt fokus på IA-arbeidet i norske bedrifter.  Fremdeles har norske bedrifter et stort potensiale i å bli mer inkluderende, og det gjenstår mye arbeid før IA-avtalens mål vil bli fullført.
          Vårt inntrykk er at mange av bedriftene bare er IA-bedrifter i navnet. Fra arbeidslivssentrene rundt omkring i landet har vi fått tilbakemeldinger om at de ansatte ikke merker noen forskjell. Arbeidsgiverne har ikke fulgt opp sine forpliktelser. Dette er svært skuffende, sier Høybråten til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Samtidig advarer Høybråten bedrifter som ikke gjør sin del av jobben.
          De bedriftene som ikke oppfyller forpliktelsene sine kommer til å bli fulgt opp, sier Høybråten.

NY GIV
LO har tidligere etterlyst mer vilje i IA-arbeidet, og har fått tilbakemeldinger fra tillitsvalgte i IA-bedrifter som støtter Høybråten sitt utspill.
          De sier at det ikke skjer noe hos dem, at de er klare til å starte arbeidet, men at arbeidsgiverne ikke følger opp, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes til ANB.

Med prosjektet NY GIV ønsker LO og NHO å sette i gang prosesser i den enkelte IA-bedrift, i tillegg til å være en inspirasjonskilde i arbeidet med IA.
– Sammen med NHO kommer vi i høst til å arrangere en konferanse for å sprøyte inn ny energi i ordningen. Da kommer dette problemet til å bli tatt opp. IA-avtalen er krevende, det holder ikke bare å underskrive avtalen. Vi vil hjelpe bedriftene til å jobbe langsiktig og systematisk, sier Sundnes.

Prosjektet vil gi bedrifter muligheten til ekstra påfyll i IA-arbeidet, og gir med dette bedriftene muligheten til å bli en del av et lokalt nettverk som skal møtes ca. 4 ganger i året.  Dette vil gi grobunn for flere gode IA-bedrifter.

[Les mer om NY GIV og meld deg på her]

x;>online bo

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?