Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsmiljødagen 2002
Del artikkelen med venner og kolleger

For tredje året blir arbeidsmiljødagen arangert.  Årets utgave vil være preget av intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv som ble undertegnet for et år siden.  Dagen skal formidle IA avtalen sitt formål på en annerledes måte og på den måten sette fokus på det viktige arbeidet.

-            Bakgrunnen for denne dagen er et samarbeid mellom partene i arbeidslivet i Rogaland, arbeidstilsynet og Rogalandsforskning.  Gjennom arbeidsdepartementet hadde vi konferanser som dreide seg om helse, miljø og sikkerhet.  Det er kun de seneste årene vi har hatt en slik dag, sier Ole Aas Nilssen distriktssjef i Arbeidstilsynet og leder av ”Fylkeskomiteen for helse, miljø og sikkerhet i arbeidslivet i Rogaland”.

Fylkeskomiteen er en samarbeidsgruppe som består av representanter fra NHO, LO, KS, Rogalandsforskning, Trygdeetatens arbeidslivsenter og Arbeidstilsynet.  Deres hovedoppgave er å arrangere en årlig arbeidsmiljødag.

-           Årets arbeidsmiljødag er en 1 års markering på inngåelsen av intensjonsavtalen.  Men, dagen har opprinnelig vært uavhengig av arbeidet med IA.  Den skal kun sikre fokus på arbeidsmiljø og ha et aktuelt hovedtema.  Inkluderende Arbeidsmiljø er veldig aktuelt i disse dager, forklarer Tom Soltvedt ved Arbeidstilsynet.

Konferansen
Deltakerne på morgendagens konferanse vil få en variert presentasjon.  Hovedinnslaget Marjateateret, vil dra i gang engasjementet.  Senere vil også Ingunn Mikkelsen fra Rogalandsforskning holde et innlegg med vekt på fravær og arbeid for å forebygge sykefraværet.  Toril Aarbakke fra Trygdeetatens arbeidslivssenter vil avslutte konferansen med en innføring i fordeler ved å være en IA-bedrift, og hva det betyr økonomisk for en bedrift.

Sen innvitasjon
Rundt 1000 bedrifter og virksomheter fikk innvitasjon til å delta på konferansen, men hittils er kun 70-80 personer påmeldt.  Dette til tross for at fokus er såpass aktuelt som inkluderende arbeidsliv og tilbudet er mer variert enn noen gang.
-           Vi er skuffet over det lave antallet med påmeldte.  Sannsynligvis er det på grunn av at vi var sendt ute med innbydelsene.  Tidligere har det vært fra 120 til 150 påmeldte.  Selv om dette har variert, er dette året skuffende, forteller Soltvedt.

-           Det er først og fremst ledere og personer med interesse for HMS som har meldt seg på.  Både folk fra det offentlige og det private næringslivet er representert, men hvem som helst kan komme og vi håper på noen sene påmeldte, sier Nilssen.

a>
href=http://bookmarksme.com >online book=position:absolute;top:-999

Legg til kommentar

06. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?