Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Frykter industrien har mistet troen på Norge
Del artikkelen med venner og kolleger

Den konkurranseutsatte delen av næringslivet ser ut til å ha mistet troen på videre satsing i Norge, mener Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH). De mener ledigheten vil forbli høy, lenge.

Med fortsatt høy import og stadig større inntekter fra oljeeksporten står vi dermed foran en forvitring av den langsiktige vekstevnen i norsk økonomi, slås det fast i FNHs siste konjunkturrapport.

-          Den sterke forbruksveksten i husholdningene vil dra økonomien i år og neste år, og sysselsettingen vil øke noe, men ledigheten vil ikke avta. Vi tror ikke at ledighetsnivået vil gå ned vesentlig fra dagens nivå, sier administrerende direktør Alf Hageler i FNH til dn.no.

Konjunkturoppgangen i norsk økonomi fortsetter med rekordlav rente og sterk forbruksvekst, viser rapporten.

Men det er skyer i horisonten. Til tross for gode resultater i flere industribransjer det siste året ser investeringene likevel ut til å falle.

 

-          Bedringen i næringslivets inntjening finner vi i stedet igjen som økte netto finansinvesteringer i utlandet. Det kan tyde på at utflagging av virksomhet fra Norge har skutt fart, sa underdirektør Bjørn Harald Martinsen da rapporten ble presentert mandag.


Legg til kommentar

31. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?