Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere jobber i sikte i høst
Del artikkelen med venner og kolleger

I Manpowers arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal, oktober-desember, svarer 15 prosent av arbeidsgiverne at de vil øke bemanningen, mens åtte prosent sier de vil nedbemanne. Målingen viser videre at flesteparten, nesten åtte av ti, verken planlegger å ansette eller nedbemanne.

-          De nye tallene bekrefter det vi har sett siden i fjor høst, nemlig at norske arbeidsgivere tror på en forsiktig sysselsettingsøkning sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower.

Opp for hotell og restaurant
Forventningene er positive i de fleste sektorer. I tjenesteytende sektor finner man de mest positive arbeidsgiverne (+ 15 prosent), etterfulgt av hotell- og restaurantnæringen (+ 12 prosent). Primærnæringen er den eneste næringen hvor flere vil nedbemanne fremfor å ansette (- 4 prosent). Det antas å henge sammen med sesongjusteringer. Til tross for dette, går utviklingen i positiv retning sammenlignet med samme periode i fjor, hvor nettoresultatet for primærnæringen var - 19 prosent.

-          Tjenesteytende sektor har de siste årene vært preget av konjunkturnedgang hvor flere bedrifter har måttet nedbemanne. Nå er imidlertid tjenesteytende sektor mer optimistisk. Også hotell- og restaurantnæringen viser offensiv vilje til å øke bemanningen kommende kvartal, sier Nygaard.
 
Store variasjoner mellom landsdelene

Midt-Norge er landsdelen hvor arbeidsgiverne har mest positive forventninger til det kommende kvartal, med et nettoresultat på 17 prosent. I Nord-, Sør og Vest-Norge ligger nettoresultatet på null.  

Optimisme i Europa
Manpowers arbeidsmarkedsbarometer viser at Irland og Sverige har de mest optimistiske arbeidsgiverne i Europa- med henholdsvis 14 og 9 prosent. Tyske arbeidsgivere forventer nedmanninger (- to prosent), sammen med italienerne på minus en prosent, sier Nygaard.

Klimaskifte i arbeidsmarkedet
Økt sysselsetting i høst vil føre til et klimaskifte i arbeidsmarkedet. Arbeidsledigheten vil gå ned og det blir sterkere kamp om å rekruttere god kompetanse, avslutter konsernsjefen i Manpower, Terje Nygaard.

35 000 arbeidsgivere intervjuet
Manpowers Arbeidsmarkedsbarometer har blitt gjennomført i USA og Storbritannia i mer enn 40 år og er kjent for sin nøyaktighet og pålitelighet. Undersøkelsen gjennomføres hos 752 arbeidsgivere i Norge og blant 35.000 bedrifter i 19 land.

 


Legg til kommentar

31. mai, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?