Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Samarbeid med fokus på HMS
Del artikkelen med venner og kolleger

Helse, miljø og sikkerhet (HMS) står i fokus når Arbeidstilsynet, Statens Forurensningstilsyn, Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Statens strålevern og Statens helsetilsyn starter samarbeid.

De ulike etatene skal koordinere arbeidet på HMS-området, og Arbeidstilsynet skal ha det formelle ansvaret for koordineringen, skriver Sosialdepartementet i en pressemelding. Ansvaret innebærer blant annet opplæring av tilsynspersonell, kampanjer og aksjoner og videreutvikling og drift av en felles Internett-side, www.hmsetatene.no .

          Samordningen skal gi mindre byråkrati, bedre ressursutnytting og bedre tilsyn med helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassene, sier arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten.

Med samarbeidet skal man blant annet unngå dobbeltrapportering og unødig innsending av dokumentasjon fra virksomhetene til flere myndigheter. Det skal også sikre at den rette erfaringen overføres til rett sted og at det utarbeides felles tilsynsstrategier.


Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?