Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vestfold Jernlager– med arbeidsmiljøet i sentrum
Del artikkelen med venner og kolleger

Bedriften har flyttet inn i nye lokaler med ideell beliggenhet, og samtidig tatt i bruk ny teknologi. En bedre sikkerhet for de ansatte og et godt arbeidsmiljø er de synlige resultatene.

Vestfold Jernlager kan vise til en bevisst satsing på et godt arbeidsmiljø. Stål er tungt, men kan håndteres lett med riktig utstyr og dyktige medarbeidere.

Fra Tønsberg til Holmestrand
Da den tradisjonsrike Tønsberg-bedriften flyttet sine lokaler til Holmestrand, spilte arbeidstakerne en sentral rolle.  Med et felles ansvar for flytteprosjektet, og tidlig deltagelse i planprosessen, sikret man at ”eierskapet” til de nye lokalene var sikret. 

På flyttelasset fikk et allerede godt innarbeidet arbeidsmiljø plass. Eiere, ledelse og vernetjeneste så på arbeidsmiljøet som en god investering også i det nye Vestfold Jernlager.

Ny beliggenhet resulterte i at bilene ikke står fast i køer, som ofte var en del av hverdagen tidligere. Bedriften er nå nærmere hovedveien (E18) og også  markedet, som er hele det sentrale Østlandsområdet.   

Vestfold Jernlager
er en frittstående og selvstendig stål- og metallgrossist i Vestfold. Firmaet teller 35 ansatte og kan tilby sitt marked et produktspekter og ulike tjenester som tilfredstiller de flestes behov i bransjen. 

Produksjonshallen
Fra tidligere 4 haller er det kun 1 hall i de nye lokalene. I denne hallen råder de ansattes ”røst”. Alle har delaktighet og medbestemmelse i hvordan de skal ha det på sin arbeidsplass. Målet har vært at Vestfold Jernlager skal være en flott bedrift å jobbe i.

De ansatte har 2 ekstra kaffepauser hver dag hvor de blant annet drøfter forhold på arbeidsplassen,  fremmer forslag til forbedringer og endringer som angår produksjon, miljø, sikkerhet med mer.

Hallen er preget av orden og struktur, er lyse, rene og oversiktlige. De ansatte har blitt enig om en standard som følges. Det ryddes kontinuerlig, og utsettes ikke til fredag ettermiddag.

Automatisk plukklager
Bedriften har investert i et automatisk plukklager, som er det eneste i sitt slag i Skandinavia. Dette gjør bedriften mer effektiv, sparer lagringsplass og sikrer kunden riktig vare.

Investeringen i lageret er blant annet valgt med bakgrunn i risikovurdering til de ansattes helse. Tidligere var nakke-, skuldre- og armplager mye utbredt, samt klem og kuttskader. Dette er eliminert ved  innføring av  det automatiske plukklageret, og  mer bruk av moderne håndverktøy. Dette har høy prioritet i bedriften, og gir direkte positive utslag i bedriftens arbeidsmiljø. Sykefraværet har gått ned fra 7,8% for 2003 til 3,8% for inneværende år.

Kontorfasiliteter
Resepsjon, kontorer og møterom er bygd i en minimalistisk og moderne stil, og framstår svært innbydende. Alle kontorer er lyse og likt utfor


Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?