Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norske sjefer mindre sjefete enn andre
Del artikkelen med venner og kolleger

Norske sjefer er ikke som andre ledere. Mens sjefer i resten av Europa er autoritære, går norske ledere motsatt vei.

Norge skiller seg klart ut i en undersøkelse som sammenligner lederatferd i de europeiske landene. I motsetning til resten av Europa blir norske ledere stadig mindre autoritære.

-          Sverige og Danmark har i stor grad adoptert den nokså macho lederstilen vi finner i eksempelvis Tyskland, Russland og Italia. Norge fjerner seg mer og mer fra den hierarkiske bedriftskulturen, og norske ansatte involveres i stadig større grad i de ulike prosessene i bedriftene de jobber i, sier professor Paul N. Gooderham i strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole til Dagsavisen.

Sammen med kollega Odd Nordhaug har Gooderham studert europeisk arbeidskultur.

Professor i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo Thomas Hylland Eriksen mener historiske forskjeller kan være årsak til at Norge skiller seg ut. Han stiller samtidig spørsmål ved effektiviteten i norsk arbeidsliv. Jo mer demokratiske vi er, jo mindre effektive blir vi. Forslag må gjennom flere runder og høringsinstanser, ting tar lengre tid før en beslutning kan tas, og sjansen øker for at det hele koker bort, sier han.

Kilde: NTB


Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?