Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ungdom ufør av psykiske lidelser
Del artikkelen med venner og kolleger

Psykiske lidelser er hovedårsaken til at unge mennesker blir arbeidsufør. Mental Helse oppretter nå en egen ungdomsorganisasjon, som får navnet Mental Helse Ungdom (MHU).

Organisasjonens landsmøte gikk søndag enstemmig inn for etableringen av ungdomsorganisasjonen. Den ferske organisasjonen vil blant annet jobbe i forhold til spørsmål som gjelder unge og uføre, og overgangen fra barne- og ungdomspsykiatrien til voksenpsykiatri.

-          Blant de rundt .8000 unge i alderen 18- 29 år som er uføretrygdet her i landet er mer enn 80 prosent trygdet på grunn av en psykisk lidelse. Det må gjøres mer for å få unge uføre tilbake til utdanning og arbeidsliv, sier Heidi Bakkland fra Mental Helse Ungdom.

8000 personer under 30 år mottar i dag uføretrygd. Av disse har hele 80 prosent nevroser, adferds- og personlighetsforstyrrelser.
-          Det gjøres ikke nok for å få de uføre arbeidsføre. Det må ikke bli en hvilepute for myndighetene å uføretrygde syk ungdom sier Heidi Bakkeland i Mental Helse Norge.

Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen reagerer på de høye uføre tallene og beklager at tjenesteapparatet fortsatt er preget av manglende kommunale tilbud.
-          Det at vi har så mange ungdom som før de er kommet inn i arbeidslivet er avskåret fra det, er meget alvorlig. Derfor er det viktig å fortsette satsingen på psykiatri og psykisk helse, sier Gabrielsen til P4.

 


Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?