Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Bytt jobb - tjen mer
Del artikkelen med venner og kolleger

Over halvparten av de som har skiftet jobb de siste fire årene har fått høyere lønn. Jobbskifter kan i tillegg være bra både for selvbildet og for samfunnet.

 

40 prosent, eller over 900 000 norske arbeidstagere har skiftet jobb de fire siste årene, viser en undersøkelse Opinion gjennomførte for Manpower blant et representativt utvalg på 1000 personer over 18 år.

-          Flere unge enn eldre, flere menn enn kvinner, flere byfolk enn folk på landet og flere med utdannelse enn uten utdannelse tjener på å skifte jobb. Men felles for samtlige grupper er at flesteparten tjener på et jobbytte, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower til Dagbladet.

Arbeidslivseksperter Dagbladet har intervjuet mener også at jobbskifte er av det gode.

Professor Casten von Otter ved Arbeidslivsinstitutet i Sverige mener at samfunnet som helhet er tjent med arbeidstagere som vil bytte jobb.
-          Mange sier at de vil bytte jobb, men få gjør det. I stedet blir de værende i stillinger de ikke trives i, og ender opp som sykemeldte og etterhvert førtidspensjonerte, sier han.

Også professor Bjørg Aase Sørensen ved Høgskolen i Vestfold tror at mange vil kunne få noe positivt ut av å bytte jobb. Hun poengterer at man velger jobb ut fra en rekke bevisste valg, og at jobbskiftet øker følelsen av mestring. Å være mobil et tegn på uavhengighet.


Legg til kommentar

28. mai, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?