Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Streik mot ny arbeidslivslov
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere tusen arbeidstakere samlet seg i går i kampen mot den nye arbeidslivsloven.  Arbeiderpartiet, SV og Sp støttet de streikende, og lovet en bedre arbeidsmiljølov dersom valget til neste år gir disse flertall.

Arbeidslivslovutvalget (ALLU) ønsket i sitt forslag til en ny arbeidsmiljølov og skape et arbeidsliv for trygghet, inkludering og vekst.  Men med en oppmykning i reglene om midlertidig ansettelser og muligheter for en mer fleksibel overtidsbruk, mener LO, UHO og YS at det vil forsterke utviklingen mot et råere arbeidsliv.

-           Det er ikke lenger hensynet til arbeidstakernes liv og helse som skal ligge til grunn for lovverket, men arbeidsgiverens rett til uinnskrenket styring og rett til å skalte og valte med arbeidstakernes rettigheter. Klokka er i ferd med å skrues tilbake til mellomkrigstida, advarte Kleiv Fiskvik, leder i LO i Oslo.

Sammen med tusenvis av fagorganiserte gav de klar beskjed til de folkevalgte om et mer brutalisert arbeidsliv, der arbeidstakerne ikke føler seg inkludert.  Over hele landet gikk fagorganiserte ut i en times politisk streik mot den nye arbeidslivsloven.

Politisk støtte
SV, Sp og Arbeiderpartiet støttet de streikende i går, og vil gå i mot regjeringen sitt forslag om en ny arbeidsmiljølov.  Men, sammen med FrP kan regjeringen allikevel få igjennom sitt forslag, og dermed vil endringene bli gjeldende.  De tre rød partiene håper imidlertid på flertall etter neste års valg, og vil da sørge for at endringene blir fjernet.

-            Arbeiderpartiet går mot uthuling av arbeidsmiljøloven. Dersom regjeringen gjennomfører arbeidslivslovutvalgets innstilling, skal vi få et nytt flertall neste høst som skal endre dette, uttalte Aps Karl Eirik Schjøtt-Pedersen under gårsdagens demonstrasjon.

Også Sps Magnhild Melltveit Kleppa og SVs Karin Andersen gikk i mot lovforslaget, og stod sammen med Ap om en endring etter neste valg.
-           ALLUs innstilling må avvises. Senterpartiet vil ha en god arbeidsmiljølov, understreket Meltveit Kleppa.

-            Arbeidstakerne er vår sterkeste ressurs og vi må ta vare på dem, påpekte Andersen.

[Les artikkel på LO-aktuelt.no]
[Les artikkel på Klassekampen.no]
[Les tidligere artikkel på absentia.no]

x;>on

Legg til kommentar

28. mai, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?