Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Høyere lønn viktigere enn ferie og pensjonsordning
Del artikkelen med venner og kolleger

Norske arbeidstagere mener høyere lønn er et langt viktigere enn lengre ferie eller en trygg pensjonsordning. I Sverige derimot er arbeidstagerne mer usikre på fremtiden. Hele seks av ti svensker ønsker seg en pensjonsavtale når de forhandler om bedre betingelser.

Dette kommer frem i en undersøkelse karriereportalen Monster har gjennomført i elleve land i Europa. Totalt har 18 801 personer svart på undersøkelsen som er foretatt på portalens nettsider.
Målet med undersøkelsen er å avdekke hva arbeidstagerne ønsker seg mest som kompensasjon på jobben når de forhandler om bedre betingelser. Valget sto mellom høyere lønn, lengre ferie, pensjonsavtale, betalt mobil/Internett eller treningskort.

Mer lønn og mer ferie
I Norge er høyere lønn det som arbeidstagerne ønsker seg mest. Omlag halvparten av de 1369 nordmennene som deltok i undersøkelsen, mener dette er den viktigste goden på jobben.
Ser vi bort fra lønn, er det mer fritid som står høyt på ønskelisten til nordmenn. Hver fjerde nordmann ønsker seg lengre ferie.

Stor forskjell på svensker og nordmenn
Valgene til oss nordmenn står i sterk kontrast til hva svenskene ønsker seg mest. Hele seks av ti svensker mener en pensjonsavtale er det de ønsker seg aller mest når de forhandler bedre betingelser. Høyere lønn blir bare foretrukket blant to av ti svensker.
I motsetning til svenskene er det bare 14 prosent av norske arbeidstagere som ønsker seg en pensjonsordning.

Vil ha fri telefon
Undersøkelsen avdekker også at en av ti nordmenn ønsker at arbeidsgiveren betaler ringetiden på mobiltelefon og internettabonnementet hjemme. Ingen andre land som deltok i undersøkelsen, er like opptatt av dette.

Om undersøkelsen
Spørreundersøkelsen er gjennomført på Monsters nettsider i elleve land. Totalt har 18 801 arbeidstakere svart på undersøkelsen. I Norge og Sverige er det henholdsvis 1369 og 5656 arbeidstakere som deltok. Spørsmålet som ble stilt var: «Hvilken av følgende goder skulle du ville ha på jobben?» Det var kun mulig å velge ett alternativ. Dette er svarene:

Norge
Høyere lønn, 46 %
Lengre ferie, 23 %
Pensjonsavtale, 14 %
Betalt mobil/Internett, 10 %
Betalt treningskort, 7 %

Sverige
Høyere lønn, 20 %
Lengre ferie, 14 %
Pensjonsavtale, 63 %
Betalt mobil/Internett, 2 %
Betalt treningskort, 1 %

 


Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?