Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Småjobber hvitt og skattefritt
Del artikkelen med venner og kolleger

Mads Jørgensen har nettopp etablert firmaet jobber.no som kobler studenter som vil gjøre småjobber opp med folk som har behov for hjelp i hus og hage. Firmaet har bare eksistert i litt over en uke, men takket være mange flygeblad og en artikkel i Aftenposten søndag har telefonene strømmet inn. Både studenter som ønsker arbeid og folk som ønsker arbeid utført har ringt.
-          Det har vært en enorm respons. Jeg har knapt sovet fire timer siden søndag, sier den ivrige gründeren til Absentia.

Unngår skatt
Mads er i ferd med å fullføre siste året på sivilmarkedsfører studiet ved Norges Markedshøyskole i Oslo. Ved siden av studiene har han startet opp sin egen formidlingstjeneste for arbeidsvillige studenter. Gjennom formidlingstjenesten unngår studentene skatt og kundene slipper å bruke svart arbeidskraft.
-           Ideen er å gi folk tilgang på studenters arbeidskraft til en rimelig penge, alt skal være i organiserte former og helt hvitt, forklarer Mads.

Helt lovlig
Før firmaet ble startet opp har Mads grundig sjekket opp med fylkesskattekontoret i Akershus at han ikke bryter noen skattelovgivning. Han har fått bekreftet at det er fullt lovlig å utføre småjobber for inntil 1000 kroner i året hos samme oppdragsgiver uten å betale skatt. Så lenge man ikke overstiger de 1000 kronene unngår oppdragsgiveren også de forpliktelser det følger med å være arbeidsgiver. Det er heller ikke noen grense for hvor mange småjobber en oppdragsgiver kan få utført, så lenge den utføres av forskjellige personer.
-           Selv om dette krever mye organisering så klarer vi å holde kostnadene lave, vi tilbyr arbeidskraft til 100 kroner timen pluss et formidlings gebyr på 100 kroner. Dette regnes heller ikke som lønnsinntekt så studentene slipper å tenke på lånekassens inntektstak på 100000 kroner i året, sier Mads.

Mye organisering
Mads er nøye med å plukke ut de som skal jobbe for han.
-           Det er viktig at jeg sender av gårde pålitelige personer som jeg vet gjør en god jobb. Alle som søker skal ha med referanser og de sjekker jeg alltid opp før jeg sender noen av gårde på en jobb, forteller han.
Bare de tre første dagene denne uka har Mads fått nesten 60 jobber som skal utføres. Noen av disse er faste avtaler som for eksempel vaskehjelp en gang i uken.
-           Det er ikke lett å få kabalen til å gå opp når ingen kan være over 10 timer på samme sted, men det er enda ingen jobber vi ikke har klart å finne folk til.

Et enmannsforetak  
Foreløpig er det kun Mads som står bak jobber.no, men han får mye god hjelp i oppstartsfasen. Familie, venner og kjæreste har stilt opp for å hjelpe til med å få det hele i gang. Den store arbeidsmengden ser heller ikke ut til å skremme;
-            Foreløpig så gjelder tilbudet kun i Oslo og Akershus, men  innen 1. november håper jeg å være i gang i Bergen og Trondheim også. Jeg har allerede studenter som er klare for å jobbe i begge byene, men på grunn av den enorme responsen her i Oslo har jeg ikke rukket å begynne å skaffe jobber der enda.

Markedsføring
Mads legger ikke skjul på at media omtale er god reklame for firmaet hans og i tillegg til dette har han også hengt opp plakater og spredt over 2000 flygeblad i Bærums-området. Den viktigste markedsføringskanalen er likevel jungeltelegrafen.
-           Det virker som om for hver jobb vi utfører så får vi fire nye, forteller Mads. 

Jobb og studier
Ideen til jobbformidlingstjenesten fikk Mads fra Kongens voktere i Garden som gjennom Velferdskontoret der i mange år har hatt en lignende tjeneste for nabolaget rundt Gardeleieren. Men først etter å skrevet om dette i en oppgave på skolen ble det konkrete planer ut av det.
Det er vanskelig å kombinere det å være gründer og student, men Mads har forståelsesfulle studiekamerater og et håp om å få skrive diplomoppgave om nettopp jobber.no. 

 


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?