Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gir coaching mindre fravær?
Del artikkelen med venner og kolleger

I 3 måneder skal 100 deltakere fra offentlig og privat virksomhet være med i Europas mest omfattende forskningsprosjekt, der målet er å kartlegge personlig coaching sin effekt på stressrelatert fravær.  Stressede medarbeiderer er i snitt 62 prosent sykere enn de som ikke er stresset.

 

CoachConnect og Norges Landbrukshøgskole (NLH) står bak undersøkelsen som starter i januar og går over et tidsrom på rundt tre måneder. I løpet av perioden skal en stor gruppe erfarne og kvalifiserte coacher personlig følge opp hver enkelt av de 100 deltakerne med samtaler og intervjuer. Deltakerne velges ut fra et bredt spekter av organisasjoner der både offentlige etater og enkeltmannsforetak er representerte.

 

-            Interessen fra det faglige miljøet nasjonalt og internasjonalt er overveldende, noe vi tror kommer av at det er lite forskning på denne type problemløsning.  Jeg vet fra mange års erfaring at coaching er effektivt mot stress og fravær, men fagmiljøet savner den rent vitenskapelige bekreftelsen på dette. Nå jobber vi derfor intenst med å få inn representative deltakere, og stenger ikke døren for påmeldinger før i begynnelsen av januar, sier Sigrid Stover Kjeldsen i CoachConnect.

 

Institutt for økonomi og ressursforvaltning ved Norges Landbrukshøgskole har ansvaret for å bearbeide og kvalitetsikre metoder og resultater.
-           NLH skal først og fremst måle den vitenskapelige verdien og måle bruken av metode opp mot de nødvendige vitenskapelige standarder.  Når det gjelder de endelige resultatene legger jeg ikke skjul på at det skal bli svært interessant å se forskjellen mellom målingene før - og etter prosjektet er ferdigstilt, sier førsteamanuensis Gro Ladegård.

 

Stress er dyrt

Undersøkelser viser at stress og andre grunner til sykefravær er et pengesluk for bedrifter. Nordisk Medarbeiderindeks (2004) viser at Østressede medarbeidere er i snitt 62 prosent sykere enn ansatte som ikke er stresset. Målinger viser at 39 prosent av de ansatte i offentlig sektor er stresset på jobben, mens tallet for kollegene i privat sektor er 36 prosent.

 

SINTEF Unimed beregner kostnadene av sykefravær for bedriftene til 1.700 kroner per dagsverk. 1.000 kroner av dette er rent produksjonstap, og 700 kroner er ekstrautgifter som blant annet utgifter til vikarer og overtid.

 

Kontakter:
CoachConnect: Sigrid Stover Kjeldsen                : 22 28 00 98 – 92 23 48 38
NLH:                førsteamanuensis Gro Ladegård : 64 94 75 00

 

[Besøk CoachConnect sine nettsider]

[Besøk NLH sine nettsider]

oks.com >books
oks.com >booksx;> (14.12 2004)

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?