Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


KrF dropper IA avtalen
Del artikkelen med venner og kolleger

På konferansen om et mer inkluderende arbeidsliv som regjeringen avholdt for få dager siden talte Statsminister Kjell Magne Bondevik varmt om IA avtalen, i talen hadde han følgende avsluttende appell til partene i arbeidslivet;
-           Vi må gjøre et felles løft, for å forsterke innsatsen for et inkluderende arbeidsliv – til beste for den enkelte, for bedriftene og for samfunnet.
På tross av disse ordene kunne VG i går avsløre at arbeidsgiveren KrF ikke vil inngå IA avtalen med sine egne ansatte.

Får ikke med seg KrF
Til tross for at over 50 mennesker er ansatt i KrF sier generalsekretæren Inger Helene Venås at de har så tett og god dialog med sine ansatte at de ikke ser avtalen som nødvendig. Venås har tydeligvis ikke fått med seg Statsministerens forventninger om at flere bedrifter blir såkalte IA-virksomheter og følge opp IA avtalen.

Flere partier alt signert
Ifølge VG har flere partier signert IA avtalen allerede. Venstre som har enda færre ansatte enn Krf har alt vedtatt å inngå avtalen. Høyres Hovedorganisasjon har alt signert og Fremskrittspartiet er på vei til underskrivning.
Arbeiderpartiet med sin nære tilknytning til LO har ikke underskrevet avtalen enda, men kontorsjef Karl Erik Høgh forsikrer VG om at det kun er noen underskrifter fra enkelte tillitsvalgte som gjenstår før AP også har inngått IA avtalen.

LO lederen skuffet
-           Det er fint at Kristelig Folkeparti har lavt sykefravær. Men det er en tragisk forskjell på liv og lære dersom partiet ikke vil skrive under på denne avtalen, sier LO leder Gerd Liv Valla til VG. 

KrF snur 
Krf står i hvert fall ikke hardnakket på å ikke inngå avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv. Informasjonssekretær Maria Hasselgård i KrF bekrefter i dag til Absentia.no at KrF snur og likevel vil inngå IA avtalen.
-           Den vil vi si signere i nær fremtid, sier Hasselgård.


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?