Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Fraværet ned blant NHO-bedrifter
Del artikkelen med venner og kolleger

NHO kunne legge frem en svært god utvikling i sykefraværet blant sine bedrifter.  Med en nedgang på 23,7 prosent fra 3. kvartal 2003 til 3. kvartal 2004, bekrefter NHO den utviklingen Statistisk Sentralbyrå kunne melde om tidligere.

Selv om fraværet var på et rekordhøyt nivå i 3. kvartal 2003, gleder utviklingen som har skjedd det siste året.  Hovedtendensene i undersøkelsen viser også at nedgangen gjelder for alle bransjer i NHO, selv om det er store forskjeller mellom bransjene.

-           Dette er svært gledelig, sier NHOs administrerende direktør Finn Bergesen jr.

For eksempel er nedgangen i industri 26,6 prosent, i bygg- og anleggsvirksomhet hele 30,2 prosent og i transportsektoren 27,5 prosent.

-           Nå må vi arbeide aktivt for å opprettholde denne positive utviklingen, slik at vi når de mål som vi har satt oss. Det betyr en fortsatt langsiktig satsing på arbeidet med et mer inkluderende arbeidsliv, sier Bergesen jr.

Trenden i sykefraværet har vært klart nedadgående nå i tre kvartaler. Sykefraværet for 2. og 3 kv. 2004 (apr.- okt.) i forhold til samme halvår året før var en nedgang på 17,8 prosent mens tilsvarende endring for 2. og 3.kv. 2003 i forhold til samme halvår i 2002 var en økning på 5,6 prosent.

IA-bedrifter
SSB har foretatt uttak av NHO-bedrifter som har tegnet IA-avtale frem til 1.april. 2004. Andelen sysselsatte innenfor slike bedrifter var 42,9 prosent. Frem til i dag er denne prosenten økt og ligger trolig opp imot 50 prosent.

Spesielt innen prosessindustrien er andelen IA-bedrifter svært høy.  Her er 4 av 5 bedrifter blitt en IA-bedrift.  Også innen transport og bygg og anlegg er det stor andel med IA-bedrifter.  Disse har bidratt sterkt for et lavere sykefravær.

Dessuten har Telekommunikasjon, med spesielt Telenors inntreden i NHO, bidratt til å øke dagsverk og senke sykefraværet i NHO-området. Dette forhold bidrar til omlag 1 prosent av nedgangen på 26,5 prosent i perioden. 

[Les pressemelding fra NHO]
[Se statistikk fra NHO]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online book=position:a

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?