Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nordmenn har det gøy på jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Dersom en god latter forlenger livet, så ligger nordmenn og dansker meget godt an til å bli betydelig eldre enn svenskene. Tre av fire i Norge og Danmark sier at de ler på jobben hver dag, mot drøyt halvparten av svenskene.

 

-          Humor og kreativitet er lønnsomt for bedriftene på mange måter. Humor hjelper til med å redusere stress, som igjen minsker sykefraværet. Det øker også produktiviteten, utvikler nye ideer og bidrar til en positiv bedriftskultur, sier forfatter av boken Latterlig lønnsomt!, Jon Morten Melhus.

 

Søta bror er ganske sur til hverdags. Bare halvparten ler litt i løpet av hver arbeidsdag. Dette er ikke vitenskapelige fakta, men svarene fra en undersøkelse på nettstedet Monster.

Monster besøkes først og fremst av arbeidssøkere. Til sammen var det 2400 svensker, dansker og nordmenn som svarte på hvor ofte de ler på jobb.

 

77 prosent av nordmennene og 74 prosent av danskene sier at de ler hver arbeidsdag. Bare 8 og 7 prosent sier at de aldri ler på jobb. Det står i skarp kontrast til svenskene, der 53 prosent ler daglig og 28 prosent aldri.

 

Kollegene irriterer

Da er det ikke overraskende at svenskene finner mye å irritere seg over. Hele 64 prosent av dem svarer at det er kollegene som irriterer mest. 13 prosent svarer byråkrati, mens bare 7 prosent sier at det egentlig ikke er noe som irriterer dem.

Hele 30 prosent av nordmennene sier at de ikke irriterer seg over noe som helst. 17 prosent irriterer seg over kolleger, mens 30 prosent er lei av byråkratiet på jobb.

Med svenskenes forhold til kollegene sine er det ikke rart at 70 prosent av dem aldri tilbringer noe fritid med folk fra jobben. 35 prosent av nordmennene svarer det samme.

 

Best uten sjefen

Svenskene skiller seg også ut på spørsmålet om de tar seg noen friheter når sjefen er fraværende. Da svarer de et rungende ja, hele 86 prosent benytter sjansen. Nordmenn og svensker fortsetter mer som før, bare 35 prosent sier at de tar seg større friheter.

Etter dette er spørsmålene om pensjon nesten overflødige. Hele 63 prosent av svenskene sier at pensjonsvilkårene er det viktigste på jobben, mot 14 prosent i Norge og Sverige. Svenskene har også en tendens til å drømme om tidlig pensjon. Bare 6 prosent av dem vil jobbe etter at de blir 70, mot 20 prosent i Norge og Danmark.

Les mer på www.monster.no


Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?