Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nordmenn klare for romanser på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Nesten seks av ti nordmenn innrømmer at de har hatt et romantisk forhold til en kollega. Dette gjelder både kvinner og menn. Også mer enn halvparten av britene og svenskene har opplevd romanser på arbeidsplassen.

 

Dette kommer frem av en europeisk undersøkelse foretatt på karrièreportalen Monsters nettsider. Spørsmålet som ble stilt var ”Har du noen gang hatt en romanse på jobben?”.

I Norge svarte 54 prosent av mennene og 56 prosent av kvinnene ”Ja” på dette spørsmålet. I Sverige svarte 51 prosent av mennene og 57 prosent av kvinnene det samme.

 

-          Det kan komme mye ut av et godt arbeidsmiljø, og undersøkelser vi har gjort tidligere viser at nordmenn både er de som trives best på jobben, og som har det beste forholdet til sine kolleger. Jobbromanser kan være en av grunnene til dette, sier nordisk markedssjef Charlotte Högfeldt i Monster til Ukeavisen Ledelse.

 

Romantikken blomstrer også på britiske arbeidsplasser. I Storbritannia oppga 57 prosent av mennene og hele 62 prosent av kvinnene at de hadde hatt en romanse på jobben.

Det europeiske snittet viser at 46 prosent av mennene og 49 prosent av kvinnene har hatt en kontorromanse. Yrkeskvinner ser dermed ut til å være mer klar for en flørt på jobben enn det mennene er.

 

I Belgia er det stusselig med kontorromanser. 65 prosent av mennene og 63 prosent av kvinnene sa at de aldri hadde hatt et romantisk forhold til en kollega. Også blant danskene sier flertallet at de ikke har hatt en romanse på jobben.

 

Totalt deltok 36 950 personer i undersøkelsen, fordelt på 18 365 menn og 18 585 kvinner.


Legg til kommentar

26. september, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?