Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Manglende datakunnskaper
Del artikkelen med venner og kolleger

Nordmenn har mye å gå når det gjelder datakunnskaper, skal vi tro administrerende direktør i Datakortet AS, Bernt Nilsen. Nilsen mener så mange som 1,8 millioner yrkesaktive nordmenn er digitale analfabeter.

 

Bernt Nilsen leder selskapet Datakortet AS som tester folks datakunnskaper etter internasjonale standarder.

 

150.000 testet

Gjennom kurs- og testopplegget eBorger, som er for dem som ikke kan noe om en datamaskin, har selskapet undersøkt datakompetansen til 150.000 nordmenn mellom 20 og 67 år innenfor de vanligste bruksområdene for en PC.

 

30 prosent strøk på testen, som de tok uten å ha gjennomgått noe felles kurs først, skriver Aftenposten.

-          I vestlige land opererer vi med digital analfabetisme. De 30 prosentene av yrkesbefolkningen som er digitale analfabeter, bruker ikke PC-en i det daglige som arbeidsverktøy. De klarer ikke å bruke PC-en til for eksempel å betale regninger og kjøpe reiser, sier Nilsen.

 

De gamle er verst
Blant seniorene er situasjonen enda verre: To av tre personer over 55 år er digitale analfabeter. Også mange ungdommer henger etter.

-          Mange unge kan laste ned bilder og bruke dataspill, men behersker ikke den ryddige bruken av e-post som kreves i jobbsammenheng. Mellom ti og 20 prosent av skoleelevene er ikke interessert i data, og en del elever er og vil forbli utenfor hvis man ikke tar tak i vanskene.

 


Neste generasjons analfabetister?

16. mars, 2005

Silje A.

Ser problemet til daglig på arbeidsplasser rundt om i landet, og tror økt datakunnskaper kunne gjort bedriftene mer effektive. Kunnskaper i data gjør at man kan løse oppgaver raskere samt systematisere bedre. Dataundervisning i skolen bør derfor bli enda viktigere, slik at man får alle opp på et minimumsnivå.

Neste generasjon...

08. april, 2005

Rune

Tror problemene er overdrevet. Om 3-5 år vil alt være mye bedre, og om enda 5 nye år vil arbeidstakere ha så mye erfaring fra arbeid med pc at det vil være en selvfølge. Nesten som en høyre arm (eller venstre...). Dagens unge er neste generasjons arbeidere, og disse vil ha en svært høy kompetanse på data.

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?