Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Aetat spår kraftig økning i antall jobber
Del artikkelen med venner og kolleger

De magre årene er over i jobbmarkedet. I en ny prognose spår arbeidsmarkedsetaten Aetat den høyeste veksten i nye jobber siden 1998.

 

Endelig løsner det i arbeidsmarkedet. Etter seks magre år spår arbeidsmarkedsetaten Aetat at det vil bli 28 000 nye arbeidsplasser i år og 27 000 neste år.

 

På disse to årene vil dermed antallet nye arbeidsplasser øke dobbelt så mye som det gjorde over alle de seks årene fra 1998 til 2004. Dette fremgår av en ny prognose fra Aetat som Aftenposten omtalte i dag.

 

Men ledighetstallene vil ikke gå like mye ned. Mange nye melder seg på arbeidsmarkedet og tar de nye jobbene. Men noe blir de til de arbeidsledige også. Aetat spår at antallet ledige og personer på tiltak faller med drøyt 20 000 personer fra i fjor til 2006.

 

Tar inn folk

-          Nå er det ikke mer å gå på i næringslivet. De må ha flere folk, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke til Aftenposten.

Hun beskriver en utvikling der næringslivet hittil har møtt de gode tidene med å øke arbeidstiden pr. ansatt. I tillegg har bedriftene hatt noe å gå på ved at ansatte som egentlig er overflødige, er holdt tilbake i påvente den økonomiske oppgangen.

-          Det sterke fallet i sykefraværet har bidratt til å øke arbeidstiden pr. ansatt, sier hun.

 

Aetat spår at veksten i antall arbeidsplasser kommer i de fleste næringene, men med et mulig unntak for industrien. Uansett tror Aetat at den langvarige trenden med færre ansatte i industrien vil fortsette.

 

Synker

Aetat tror summen av arbeidsledige og personer på tiltak vil synke fra 108 500 i fjor til 88 000 som gjennomsnitt for 2006. Det betyr at drøyt 20 000 kommer seg ut av ledighetskøen og over i jobb.

I 2006 regner Aetat med at 3,2 prosent av arbeidstyrken blir registrert helt ledige ved arbeidskontorene. I tillegg er det forutsatt 11 000 på tiltak, som i år.

 

Kilder: Aetat og Aftenposten


Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?