Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere gründere – færre konkurser
Del artikkelen med venner og kolleger

Tall fra Foretaksregisteret viser at nordmenn også satser friskt i 2005.  Tendensen fra i fjor fortsetter, og antall nye bedrifter i årets to første måneder har steget med 18 prosent.  Samtidig går antall konkurser ned.

5 780 nye foretak ble registrert hos Foretaksregisteret i løpet av de to første månedene i år.  Spesielt er det nye gründere i tjenestesektoren som har den største økningen.  Størst tilvekst av nye virksomheter finner vi i Telemark, Vest-Agder, Aust-Agder og Nord-Trøndelag.  Disse fylkene har over 20% flere nyregistrerte foretak i 2005 sammenlignet med samme periode i fjor.

          De mange nyetableringene tyder på at det er gode tider i norsk næringsliv. Lavt rentenivå og et høyt forbruk blant folk flest fører til at flere tør å satse på nye prosjekter, sier næringsminister Børge Brende.

Bransjetall fra 2004 fra Statistisk Sentralbyrå viser at veksten er størst innen tjenesteytende næringer.  Størst økning opplevde helse- og sosialtjenester som hadde 25% flere nyetableringer i 2004. Rett bak ligger finansiell tjenesteyting og forsikring med 24%. Andre sosiale og personlige tjenester økte med 20%. Også for 2005 er det indikasjoner på at veksten så langt er størst innen tjenesteytende næringer.

          Vi opplevde en ”gründerboom” i 2004 og det er veldig hyggelig at den positive trenden fortsetter i 2005, sier næringsminister Børge Brende.

Fjoråret ble et rekordår med hele 28.119 nye foretak registrert i Foretaksregisteret.  Dette er mer enn 18% flere en i 2003, og ikke siden Foretaksregisteret ble etablert i 1988 har så mange startet ny virksomhet som i fjor.  De nye tallene for årets to første måneder kan imidlertid tyde på at 2005 kan bli et nytt godt år for nyetableringer i Norge.

Færre konkurser
I følge Foretaktsregisteret har også antallet meldte konkurser gått ned.  I januar og februar ble det registrert 734 konkurser. Det er en nedgang på 5% sammenlignet med samme periode i fjor. I Sør-Trøndelag, Rogaland og Sogn og Fjordane er nedgangen størst. Disse fylkene har over 30% færre konkurser så langt i 2005 sammenlignet med samme periode i fjor.

-           Nye innovative bedrifter står for en økende andel av samlet sysselsetting og verdiskaping i Norge. Flere nyetableringer og færre konkurser er gode nyheter i arbeidet for å sikre fornyelse og vekst i norsk næringsliv, sier Børge Brende.

[Besøk Foretaksregisteret]
[Les pressemelding fra NHD]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online bookx;>online bookx;

Flere gründere – færre konkurser

05. april, 2005

Stig

Ser at akkurat det motsatte er oppe i nyheter og i medier: Gründer med gode ideer blir knust av den statlige iveren etter å få inn penger til statsskassen. At ikke noen av de 50 milliardene som Norge får inn i ekstra-penger fra oljen kan brukes på nyskapning er mer enn idioti. Det kommer en tid etter oljen, og da bør det allerede være mange gode bedrifter i Norge. I verste fall kan mange gode ideer allerede være tapt, og det vil være for sent å lete etter gründere når oljen er borte.

Få konkurser?

06. april, 2005

roar

Ganske utrolig hvor forskjellig statistikk man får servert på forskjellige steder. Har fått med meg de samme sakene som Stig, og tror antallet konkurser må være feil eller er på vei til å stige veldig. Det er synd at man ikke kan legge bedre tilrette for nystartede bedrifter, og spesielt med tanke på gründerstøtte på skattefunn.no som tydeligvis bare blir hentet tilbake til staten av skattefuten.

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?