Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Få i Norge vil jobbe i Europa
Del artikkelen med venner og kolleger

Mens 33.000 nye EU-borgere strømmet til Norge for å jobbe ifjor, dro bare noen få nordmenn den andre veien for å jobbe i EØS-land.

 

Bare 533 nordmenn har lagt inn cv-en sin i den europeiske databasen der arbeidsgivere over hele Europa har tilgang. Til sammenligning har 2.655 svensker lagt inn sin cv i databasen, skriver Dagens Næringsliv.

 

Totalt er det 97.000 europeiske arbeidssøkere som har en generell jobbsøknad liggende i databaseverktøyet.

-          Tallene tyder på at nordmenn ikke bruker det særlig aktivt ennå, sier Eugenia Tecusan hos European Employment Services (Eures) i Aetat til Dagens Næringsliv.

 

Unge akademikere
Hun peker på at mange av nordmennene som tar jobb i Europa, er unge akademikere som gjerne har studert i utlandet. Økonomer, dataingeniører og markedsføringsutdannede er blant de mest aktive norske yrkesgruppene som søker seg ut, men også lærere, sosionomer og ingeniører er representert.

 

Aetats europakonsulenter i Norge mottok ifjor 10.000 henvendelser fra arbeidssøkere. 7.500 av henvendelsene var fra europeere som vil jobbe i Norge. Bare 2.500 var fra norske arbeidstakere som ønsker jobb i EØS-området.

-          Mye av årsaken ligger i den lave arbeidsledigheten i Norge, mener Eures-rådgiver Anne Live Nævdal.


Typisk norsk...

14. april, 2005

Reidar

Det er typisk norsk å være best...i Norge. Trenger jeg si mer?

Verdens beste land å bo i

18. april, 2005

Silje

Du kan ha noe rett i det...men tror det er en ting som spiller inn for mange nordmenn: Vi bor i verdens beste land! Kanskje er utfordringene større utenfor landegrensene, men her finnes all trygghet man kan drømme om. Jeg kommer garantert ikke til å arbeide i det store utland. :)

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?