Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vil frede sykelønnen
Del artikkelen med venner og kolleger

Ap-leder Jens Stoltenberg vil ikke kutte i arbeidstakeres sykelønn de neste fire årene. Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) lar seg ikke lokke til å love det samme.

 

På vei inn til Næringslivets Hovedorganisasjons storslåtte årsmiddag på SAS Radisson-hotellet tirsdag kveld sier imidlertid statsministeren til NTB;

 

-          Regjeringen har ingen planer om å svekke sykelønnsordningen for arbeidstakerne. De kan føle seg trygge, sier Kjell Magne Bondevik.

 

Det løftet gjelder imidlertid bare ut stortingsperioden, og den er som kjent over etter valget i september.

 

På NHOs årskonferanse tidligere på dagen varslet Bondevik at regjeringen trekker forslaget om at bedriftene skal betale en større andel av sykelønnen. Begrunnelsen er at sykefraværet har falt med hele 25 prosent det siste året.

 

Nå krever Arbeiderpartiets leder at det heller ikke skal legges større byrder på arbeidstakerne de neste fire årene, slik at begge parter nyter godt av nedgangen i sykefraværet.


Skaper trygghet

20. april, 2005

Jan S.

Ordningen vi har i Norge med sykelønn skaper trygghet for alle arbeidstakere ,og bør ikke endres. Det er ikke av den grunn folk er syke. Tidens stress og mas, og karrierejag med familie og to skilsmisser bak seg, skaper problemer.

Er valgkampen startet?

20. april, 2005

Silje

Syns det hele minner litt om starten på en spekulativ valgkamp. Regjeringen har hele tiden ønsket å gi et økonomisk argument som skal tvinge bedrifter til å satse på lavere fravær, men nå som valgkampen nærmer seg freder de sykelønnsordningen for ett år... men ikke om de vil gjøre det for fire år... Da skal de heller true i fire nye år, frem til en ny valgkamp og nye lovnader kommer...

Vil frede sykelønnen

20. april, 2005

Arne

Tror regjeringen gjør riktig å gi næringslivet denne gulroten etter at arbeidet med IA har vist seg å gi resultater. Mange bedrifter og bransjer har tatt ett oppgjør med holdninger og lagt ned mye godt arbeid for å bli en sunnere og mer inkluderende arbeidsplass!

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?