Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mer kjønnskvotering
Del artikkelen med venner og kolleger

I flere kvinneyrker har andelen menn gått tilbake de siste årene. Nå vil likestillingsmyndighetene ha mer kjønnskvotering.

Likestillingsombud Mile mener det er behov for mer systematisk forskjellsbehandling i utdanningssystemet, og har bedt om et møte med Utdanningsdepartementet for å diskutere skjevheten innen høyere utdanning.

-          Særbehandling brukes i veldig liten grad, og når det brukes ser det ofte ut til å være tilfeldig. Vi må få en større koordinering av tiltak på nasjonalt nivå. Særbehandling er et lovlig og godt virkemiddel – og det er nødvendig når skjevhetene er store, sier Mile til Dagsavisen.

Norge har et svært kjønnsdelt arbeidsmarked. Kvinnene dominerer innen pleie- og omsorgsyrkene, mens menn har hånd om tekniske fag, bygg og anlegg. For å bøte på dette, mener likestillingsombudet at utdanningssektoren bør vurdere om man skal lage et system for forskjellsbehandling, for eksempel i form av ekstra poeng eller plasser til det av kjønnene som er i mindretall.

I Utdanningsdepartementet møtes forslaget med skepsis:

-          Man skal ha sterkere argumenter for å få til en ordning med kvotering. Jeg tror heller ikke vi skal samordne eventuelle tiltak. Likestillingspolitikken må utformes lokalt på institusjonene. Men vi kan diskutere om vi skal ha noen sentrale retningslinjer, sier avdelingsdirektør for universitets- og høyskoleavdelingen i Utdanningsdepartementet, Rolf Larsen, til Dagsavisen.


Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?