Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nordmenn trives på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Nordmenn scorer høyest i Europa når det gjelder trivsel på arbeidsplassen. Hele 77 prosent av norske arbeidstagere trives godt på jobb, viser en ny undersøkelse gjort av StepStone.

 

Norske virksomheter er best når det gjelder trivsel på arbeidsplassen. En undersøkelse gjort av StepStones karrieresenter viser at 3/4 av arbeidstagere i norske bedrifter er enten fornøyd eller meget fornøyd med arbeidsmiljøet. I Europa generelt var 14 prosent meget fornøyd med arbeidsmiljøet, mens 45 prosent svarte at de var fornøyde.

 

Sosialt samvær fremfor lønn

-          I Norge legger vi stor vekt på å jobbe for et positivt arbeidsmiljø. Vi har lavere arbeidsledighet enn andre land, noe som fører til en kamp om talenter. Arbeidsgivere ønsker å beholde ansatte, og arrangerer sosiale aktiviteter for å unngå høy turnover. Lønn blir ikke så viktig, sier daglig leder i StepStone Kjetil Olsen ifølge Aftenposten.

 

Også våre skandinaviske naboer var fornøyd med arbeidsmiljøet. I snitt trives 63,5 prosent av danskene og svenskene på jobb.

 

At norske bedrifter vektlegger et positivt arbeidsmiljø, synes også i resultatene i forhold til mistrivsel på jobb. I norske virksomheter svarte 12 prosent at de ikke var fornøyd med miljøet, og ventet på nye jobbmuligheter. For Europa som helhet var dette tallet 21 prosent.

Italia opplever litt vanskeligheter i forhold til trivselen på jobb. Over halvparten, 55 prosent, av de spurte er enten misfornøyd eller veldig misfornøyd med arbeidsmiljøet. Kun fem prosent er meget fornøyde. I Tyskland ønsker 32 prosent av arbeidstagerne å bytte beite.

 

Undersøkelsen ble utført blant 8494 jobbsøkere i Tyskland, Norge, Sverige, Danmark, Italia, Frankrike, Belgia og Nederland.

 

Kilder: Stepstone og Aftenposten


Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?