Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere arbeidsledige
Del artikkelen med venner og kolleger

Statistisk Sentralbyrå la frem tall som viste at antallet arbeidsledige har steget siden desember i fjor.  Aetat er allikevel optimistiske, og tror i sine prognoser at arbeidsledigheten vil gå ned i 2005 og 2006.

I følge Statistisk Sentralbyrå (SSB) gikk tallet på arbeidsledige i mars opp med 6 000 fra desember i fjor.  Sesongjusterte tall for registrerte arbeidsledige ved arbeidskontorene viste imidlertid en svak nedgang i den samme perioden.

Etter en periode med negativ utvikling fra våren 2002, har sysselsettingen siden sommeren 2003 økt mer eller mindre kontinuerlig.  I mars i år sank tallet på sysselsatte med 8 000 fra i desember i fjor, noe som  er innenfor feilmarginene i Arbeidskraftsundersøkelsen (AKU).  SSB mener derfor at sysselsettingen ser ut til å være på et stabilt nivå.

Aetat optimistiske
Aetat venter at bedringen på arbeidsmarkedet vil fortsette både i år og neste år. Ifølge Aetats prognose vil gjennomsnittlig ledighet synke til 85.000 helt ledige i inneværende år, og videre til 77.000 helt ledige i 2006.

Aetat opprettholder dermed prognosen over arbeidsledigheten som ble presentert i mars, går det fram av Rapport om arbeidsmarkedet nr. 2/2005. I 2004 var den gjennomsnittlige ledigheten på 91.600 personer. Korrigert for normale sesongvariasjoner har ledigheten gått ned de siste månedene.

-            Ledigheten synker, men utviklingen går relativt sakte, sier arbeidsdirektør Inger-Johanne Stokke.

Aetat venter også en økning i antall sysselsatte i tiden som kommer. God vekst i norsk økonomi og positive forventninger til sysselsetting blant norske bedrifter, gjør at Aetat forventer en betydelig økning i løpet av 2005, og en enda sterkere vekst i 2006.

[Les pressemelding fra SSB]
[Les pressemelding fra Aetat]


Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?