Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ny innstilling til arbeidsmiljølov
Del artikkelen med venner og kolleger

Kommunalkomiteen offentliggjorde i dag sitt forslag til ny arbeidsmiljølov.  NHO ser på oppmykningene som positivt, mens LO-leder Gerd-Liv Valla raser mot forslaget som etter planen skal vedtas av Odelstinget til mandag.

Innstillingen fra kommunalkomiteen gir generell adgang til midlertidige ansettelser og 13 timers arbeidsdag uten automatisk rett til overtid.
-            Regjeringen og Frp fjerner selve grunnplanken i arbeidslivet, nemlig retten til fast ansettelse. Dette vil gjøre det vanskeligere for alle å få fast jobb og dermed store problemer med å få lån til bolig og ellers den tryggheten som ligger i å ha en fast inntekt til seg selv og sin familie, sier LO-leder Gerd-Liv Valla.

NHO positive til forslag
Regjeringsalternativet med Ap, SV og Sp har allerede gitt signaler om at de ønsker å gjøre om mange av endringene som er gjort i den nye arbeidsmiljøloven.  Dette reagerer NHO på, som mener dagens forslag tar nødvendige grep for at norske bedrifter skal være konkurransedyktige i fremtiden.
-           Det er alvorlig for det private næringslivet at det rødgrønne regjeringsalternativet legger så stor vekt på å endre en påkrevd modernisering av arbeidsmiljøloven, sier adm. direktør i NHO, Finn Bergesen jr. 

NHO er fornøyd med det kompromisset som er blitt inngått for den nye arbeidsmiljøloven, og mener den er bedre enn dagens lov.
- Virksomhetene trenger langsiktighet og forutsigbarhet også på dette området. Innstrammingene som de rødgrønne i praksis går inn for, vil være å skru klokken tilbake. Det vil verken tjene virksomhetene eller de ansatte, understreker Finn Bergesen jr.

Nytt flertall til høsten?
-            Bondevik-regjeringen og Frp går inn i historien som alliansen som svekker arbeidervernlovgivningen over et bredt felt for første gang på hundre år, og gjør det på tvers av arbeidstakerorganisasjonene, sier Valla som frykter ytterligere brutalisering av arbeidslivet.

Hun mener at loven åpner for et utilbørlig press på den enkelte arbeidstaker til å arbeide uforholdsmessig mye i perioder, uten rett til overtidsbetaling. Den enkelte får mindre kontroll over sin egen fritid og attpåtil dårligere betalt, sier Valla.

-           Vi setter nå vår lit til et nytt flertall til høsten. Jeg er glad for at Ap, SV og Sp så tydelig og konkret varsler at de vil endre loven, sier LO-leder Gerd-Liv Valla.

[Les kommunalkomiteens innstilling]
[Les pressemelding fra LO]
[Les pressemelding fra NHO]

oks.com >books
oks.com >booksoks.com >boo

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?