Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nordmenn trives best på jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

En ny internasjonal undersøkelse viser at over 70 prosent av nordmenn trives på jobb, og dermed havner vi i Europa-toppen.

 

Undersøkelsen er gjennomført av det globale bemanningsbyrået Kelly Services, og tar for seg synspunkter fra mer enn 14.000 arbeidstakere i Europa.

 

Mest fornøyde 

Ansatte innen ledelse, IT og ingeniørtjenester i Norge er mest tilfredse. I disse yrkene ligger tilfredsheten mellom 79 og 90 prosent. Innen markedsføring, reklame og generell administrasjon og innkjøp er det langt færre ansatte som trives i jobben.

 

Fordelt på ulike sektorer er de mest tilfredse arbeiderne innenfor finansielle tjenester, ingeniørfaglige områder og utdanning.

 

Skandinavia på toppen 

Det er ikke bare Norge som troner i Europa-toppen. Samlet sett gjør Skandinavia det godt når det gjelder tilfredshet i jobben. Etter Skandinavia følger Frankrike, med 61 prosent enten tilfreds eller veldig tilfreds med sitt arbeid, og så Italia og Sveits med 53 prosent.

Den generelle positive plasseringen norske og skandinaviske arbeidere skyldes en rekke ting. Blant annet mener et klart flertall her til lands at balansen mellom arbeidslivet og det sosiale liv er bra, og at helsetjenestene gjennom arbeidsgiver har et tilfredsstillende nivå. Også hvor lenge man har vært i jobben, har innvirkning. De som har arbeidet på samme sted lenger enn i fem år, er mer tilfredse enn andre.

 

Vi er imidlertid mindre fornøyde med lønnen og nivået på opplæring fra arbeidsgiveren.


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?