Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norske arbeidsgivere vil ansette flere
Del artikkelen med venner og kolleger

Norske arbeidsgivere er sammen med irske de mest optimistiske i Europa. Hver femte norske arbeidsgiver regner med å ansette flere folk de neste tre månedene.

 

Optimismen på det norske arbeidsmarkedet er helt i europatoppen, viser en ny internasjonal undersøkelse som ble lagt frem tirsdag.

 

Hele 19 prosent av norske arbeidsgivere sier de vil øke bemanningen i kommende kvartal. Det er en økning på 6 prosentpoeng fra samme periode i fjor. Kun 2 prosent sier de vil nedbemanne, skriver Dagsavisen.

 

-          Alle landsdeler og bransjer forventer økt sysselsetting. Alt tyder på at det nå skal bli lettere å få jobb, mener konsernsjef Terje Nygaard i Manpower, som står bak det internasjonale arbeidsmarkedsbarometeret.

 

Bare irske arbeidsgivere kan måle seg med den norske optimismen. Her vil 20 prosent ansette flere. Deretter er det et markert dropp ned til Storbritannia og Sverige, hvor henholdsvis 12 og 11 prosent sier de vil øke bemanningen.

 

Undersøkelsen fra Manpower stemmer godt overens med lignende analyser den siste tiden. I NHOs halvårsrapport for et par uker siden meldte en stor andel av bedriftene at de ville øke bemanningen. NHO anslo i sine analyser at sysselsettingen vil øke med opptil 35.000 personer i 2005.

 

Kilde: NTB


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?