Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Høy lønn gir mer stress
Del artikkelen med venner og kolleger

Når lønnen stiger, øker kjøpekraften. Men fordi vi skal velge så mye, blir vi stresset, viser en fersk undersøkelse.

 

Det viser en undersøkelse Jens Bonke ved Socialforskningsinstituttet i Danmark har gjort blant 1.000 personer.

 

Resultatene er sammenlignet med tilsvarende undersøkelser fra Tyskland, Canada, Korea og Australia, og funnene er entydige, skriver Vårt Land, ifølge Ukeavisen Ledelse.

 

Bonke sier til nyhetsbyrået Ritzau at jo rikere folk blir, jo dårligere tid får de. Og når de får dårlig tid, blir de svært opptatt av å bruke tiden rett.

 

Samtidig må de ta stilling til en rekke nye valg fordi de kan kjøpe mer. Ifølge undesøkelsen er kvinnene hardest rammet.

 

Forbruksforsker Ragnhild Brusdal ved Statens institutt for forbruksforskning bekrefter overfor Vårt Land at de med høy lønn blir svært opptatt av å kjøpe de "rette" tingene og sende de rette signalene.


Høy lønn gir mer stress

20. juni, 2005

Reidar

Høy lønn gir høyere krav. Dessuten er jo de fleste høytlønnte stillinger ledere eller stillinger i store bedrifter, der man har store prosjekter og mer press til resultater.

Større krav ja...

21. juni, 2005

Harald

ingen tvil om at høyere stillinger gir større krav...her sitter jeg å jobber seint andre uka på rad, og det med det fantastiske været. Valgte jobb med fleksibel tid... Men føler meg faktisk ikke stresset, bare litt misfornøyd over at jeg ikke har tid til å være mer med venner eller bare slappe av med noe jeg virkelig vil... Gleder meg til ting roer seg!

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?