Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Røykeforbud i arbeidstida
Del artikkelen med venner og kolleger

Fra nyttår vil ansatte i Larvik kommune ikke ha lov til å røyke i arbeidstiden.  Og, ettersom lunsjpausen er betalt, gjelder forbudet mot røyk også da.

Trange budsjetter og redusert bemanning gjør at Larvik kommune ønsker å bli en totalt røykfri arbeidsplass.  De fleste av kommunens ansatte har betalt lunsjpause, og forbudet gjelder derfor også da.
          Det tar 15 minutter å ta en røyk. Man skal ta på seg og gå ut. Røyken tar cirka 7,5 minutter, så skal man gå inn igjen. Dersom man røyker fire om dagen, betyr det en time av arbeidstiden som brukes på røyk. Da blir det straks mye tid, beskriver prosjektleder Kari Krogsbøl Kristoffersen, overfor Østlands-Posten.

Hun bedyrer at det ikke kun er budsjettmessige grunner til forbudet, men at også arbeidstakernes helse er et viktig argument for røykeforbudet.
-           Dette innføres av helsemessige grunner, sier Kristoffersen i et intervju med NRK.

Myk overgang
De ansatte har i år fått tilbud om røykekurs, slik at overgangen til det neste året skal bli enklere. Kursholdere er hentet til Larvik, og de ansatte har fått benytte arbeidstiden uten å bli trukket i lønn. Røykestoppkursene kombineres med treningstilbud og ernæringsfysiologi.

I tillegg har kommunen andre tilbud som kan bidra til røykekutt, som bedriftsidrettslag, avtale med helsestudio og fysisk aktivitet med spesielle turopplegg tilpasset røykesluttopplegget.
          Når du tar fra folk røyken, den kjæreste vennen, så må du tilby en erstatning, forklarer Kristoffersen.

Larvik kommune er en av Vestfolds største arbeidsplasser med 2 700 ansatte. Ved utgangen av 2004 røyket en av fire ansatte, og man regner med en lavere andel ved ny opptelling før 2006.

[Les artikkel på op.no]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online book

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?