Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Småbedriftene vil ha Høyre og Frp i regjering
Del artikkelen med venner og kolleger

Nærmere halvparten av lederne i landets små og mellomstore bedrifter ønsker en regjering med Høyre og Fremskrittspartiet viser en undersøkelse.

 

I en undersøkelse fra Bedriftsforbundet er 675 av deres små og mellomstore medlemsbedrifter spurt om hvilket regjeringsalternativ de foretrekker. Hele 48 prosent svarer at en regjering med Høyre og Fremskrittspartiet er det beste alternativet for deres bedrift.

Små og mellomstore bedrifter utgjør i dag 99,5 av de cirka 320.000 bedriftene i Norge.

Undersøkelsen viser også at lederne i små og mellomstore bedrifter er mer fornøyd med Bondevik-regjeringen enn de var med Stoltenberg-regjeringen før forrige stortingsvalg

 

Høyre regjering

Det store flertall, hele 48 prosent, mener at en regjering med Høyre og Fremskrittspartiet er det mest fordelaktige for deres bedrift.

Undersøkelsen viser at 21 prosent ønsker en videreføring av dagens regjering. Videre mener 11 prosent at en ren Høyre regjering er å foretrekke, mens 8 prosent ønsker en Høyre/Arbeiderparti regjering. Bare 7 prosent foretrekker det rød/grønne alternative med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV.

-          Vi har tatt et utvalg av hele spekteret til våre medlemsbedrifter, men hovedvekten i undersøkelsen ligger innen bygg og anlegg, agentur, tjenesteytende sektor og detaljhandel, sier advokat i Bedriftsforbundet Are Fagerhaug til NTB.

 

Undersøkelsen er gjort i perioden 22. - 26. august 2005.

 

Over halvparten positive

I undersøkelsen svarer 59 prosent av bedriftslederne at de er helt eller noe enig i at Bondevik-regjeringen gjør en god jobb for små og mellomstore bedrifter. Samtidig er 39 prosent noe eller helt uenig i påstanden.

For fire år siden mente kun 5 prosent av bedriftslederne at Stoltenberg-regjeringen gjorde en god jobb for små og mellomstore bedrifter. Da var 91 prosent noe eller helt uenig i påstanden. Utvalget i 2001 besto av 500 tilsvarende bedrifter.

-          Selv om det er noe misnøye med rammevilkårene for å drive bedrift i Norge, merker vi stadig en økende optimisme. Undersøkelsen viser at utviklingen har gått i en riktig retning de siste årene, sier Tom Bolstad, administrerende direktør i Bedriftsforbundet, i en pressemelding.

Les artikkel hos Bedriftsforbundet


Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?