Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Småbedrifter vil ansette flere
Del artikkelen med venner og kolleger

Hver fjerde småbedrift med opp til 20 ansatte vil ansette flere folk kommende 12 måneder. 70 prosent regner med å ha like mange ansatte som nå og bare fem prosent regner med nedbemanning, viser en undersøkelse gjort av Bedriftsforbundet.

-        En gledelig utvikling. Optimismen er meget høy blant småbedriftene, sier Tom Bolstad, adm. dir. i Bedriftsforbundet i en pressemelding.

To av tre småbedrifter venter økt omsetning og 57 prosent venter økt lønnsomhet kommende 12 måneder. Bare åtte prosent venter lavere omsetning og lønnsomhet.

Småbedriftsbarometeret viser en konjunkturindeks på 126, som er i toppnivået siden målingene startet i 2001, mot en bunnotering på 53 i mars 2003. Indeksen viser andel småbedrifter som forventer økt lønnsomhet, omsetning og sysselsetting kommende 12 måneder minus andel som forventer nedgang.

-        Flere forhold ligger til grunn for optimismen. Lav prisstigning, lav rente og økt kjøpekraft er viktige årsaker. I tillegg kommer effektiviseringer, gjeldsnedbetaling og skattelette for bedriftene. Etter en lengre oppgangstid nasjonalt og internasjonalt, har både privatpersoner og bedrifter mer penger og våger å bruke dem, sier Bolstad.

Undersøkelsen viser også den faktiske utviklingen til småbedriftene de siste 12 månedene. Både sysselsetting, omsetning og lønnsomhet har steget bratt siden bunnen i 2003. Kurven for faktisk og forventet utvikling følger hverandre, men kurven for faktisk utvikling ligger under forventningskurven.

-        Dette viser at småbedriftsbarometeret slår godt til. Småbedriftslederne er i nær kontakt med markedet og blant de første til å merke markedsendringer. Dessuten viser indeksen at småbedriftsledere generelt er optimister, sier Bolstad.

Undersøkelsen er foretatt av Sentio analyse og rådgivning blant 500 småbedrifter over hele landet etter oppdrag fra Bedriftsforbundet. De vel 300 000 småbedriftene utgjør 96 prosent av antall bedrifter her i landet.


Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?