Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Foredrag ledelse og personalutvikling med musikk som virkemiddel
Av Pål Lillebø

Steinkjerfestivalen, Steinkjer Næringsforum og Trønder-Avisa inviterer til foredrag om ledelse og personalutvikling med musikk som virkemiddel.

Utvikling.org og tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen har i lengre tid hatt et samarbeid hvor Vidar Johnsens musikk har blitt brukt som underholdning og til refleksjon i sosiale settinger i forbindelse med foredrag og kurs. De har imidlertid lansert et nytt konsept hvor Vidars låter brukes inne i selve foredraget som en forsterkning av det teoretiske budskapet som formidles, for å forsterke refleksjon og den emosjonelle delen av lederutvikling.

Foredragets innhold:
Leder og lederstiler
- Hva er ledelse? Meg i lederrollen
- Tpyiske fallgruver innen ledelse
- Hv... Les hele artikkelen

Lederutvikling med musikk som virkemiddel
Av Pål Lillebø

I det siste har debatten rast i så vel Dagens Næringsliv som andre medier hvorvidt man trenger feminin eller maskulin ledelse. For å si det forsiktig så synes jeg dette er mildt sagt uheldige begrep. Flere har påpekt at man her lett trekker slutninger som at kvinner naturlig nok vil ha en mer feminin lederstil og menn en mer maskulin. Dette er altså ikke tilfelle. Eksempler som Gerd Liv Valla (som selv uttalte at hun definitivt ikke var noen pusekatt –for de som måtte tro det?) og Randi Flesland viser vel at det ikke er alle kvinner som utøver en feminin lederstil slik denne er definert i dagspressen den siste tiden. Det finnes selvsagt også en rekke eksempler på at menn langt fra har den maskuline lederstilen beskrevet ... Les hele artikkelen

Lederutvikling og musikk fra Vidar Johnsen.
Av Pål Lillebø

Utvikling.org og tidligere Vamp-vokalist Vidar Johnsen har i lengre tid hatt et samarbeid hvor Vidar Johnsens musikk har blitt brukt som underholdning og til refleksjon i sosiale settinger i forbindelse med kurs og samlinger. Nå lanseres imidlertid et nytt konsept hvor Vidars låter brukes inne i selve lederutviklingsprogrammene som en forsterkning av det teoretiske budskapet som formidles, for å forsterke refleksjon og den emosjonelle delen av lederutvikling.

Utvikling.org består av 8 engasjerte mennesker i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. De har drevet sitt selskap i over åtte år og har i de siste årene fått et stadig større fokus på lederutvikling både med ressurser som den erfarne konsule... Les hele artikkelen

VI SØKER: Lederutviklingskonsulent
Av Pål Lillebø

Den stadig økende etterspørsel etter våre tjenester gjør at vi trenger flere dyktige konsulenter i heltidsstilling med på laget. Vi har generelt behov i hele landet, men spesielt ved vårt kontor på Ensjø i Oslo er behovet stort. (Finn-kode: 33920196)

Annonse på Finn.no.

Arbeidsoppgaver:

  • Gjennomføring av lederutvikling og HMS-opplæring
  • Utvikling av egen kundeportefølje
  • Utvikling av kurskonsept og bedriftsinterne prosesser
  • Oppfølging av eksisterende kunder


Vi ser e... Les hele artikkelen

Tilbakemeldinger i ledelse
Av Pål Lillebø
Har du noen gang stilt deg spørsmålet: Hva er ledelse? Hvordan framstår en god leder og hva er det som får ham eller henne til å framstå som god? De fleste er enige om at det har noe hvordan denne personen er til å kommunisere generelt og kanskje hvordan vedkommende er til å gi og ta i mot tilbakemeldinger spesielt.
Les hele artikkelen
Når den beste medarbeideren blir sjef
Av Pål Lillebø
I mange norske virksomheter er det slik at lederrekrutteringen foregår internt.Mange benytter det å gi en medarbeider et lederansvar, som en form for belønning for lang og tro tjeneste, eller for å holde på nøkkelmedarbeidere. Men er det så noe galt med dette? At bedriften utvikler sine beste til også å lede andre? Nei, hvis det var slik det foregikk, så er det selvsagt ingenting galt i det.
Les hele artikkelen
HMS – arbeidsgivers plikt
Av Pål Lillebø
Den «nye» arbeidsmiljøloven som trådte i kraft 1. januar 2006 setter krav (§3-5) til at arbeidsgiver nå må ha opplæring i HMSarbeid. Før var det tilstrekkelig med «kunnskaper». Arbeidsgiver har, ifølge arbeidsmiljølovens bestemmelser, ansvar for at arbeidsmiljøet i virksomheten er fullt forsvarlig.
Les hele artikkelen
Serviceledelse
Av Pål Lillebø
Tenk deg at du går inn i en butikk for å kjøpe en vare som betyr noe for deg. At du blir møtt med vennlighet, noen som har tid til å hjelpe akkurat deg og som faktisk er interessert i hva du har behov for. I noen butikker høres dette ut som et eventyr. I andre er dette en selvfølge. Hvorfor er det slik?
Les hele artikkelen
Valg av verneombud
Av Pål Lillebø
Arbeidsmiljølovens §6-1 beskriver plikten vår til å velge verneombud. Der heter det at alle bedrifter skal velge verneombud. Er man færre en ti ansatte, kan man ha en skriftlig avtale om å ikke ha verneombud. Denne avtalen er gyldig i to år. Et ganske tungvint system med andre ord, så jeg vil anbefale alle å velge et verneombud.
Les hele artikkelen
Kollektivtrafikk på anbud
Av Pål Lillebø
Vi jobber i disse dager med flere selskaper som driver med kollektivtrafikk. I den forbindelse har jeg gjort meg noen refleksjoner omkring det å sette ut områder eller strekninger eller «ruter» på anbud.
Les hele artikkelen
Krav til dokumentasjon av HMS
Av Pål Lillebø
Internkontrollforskriften gjelder på arbeidsmiljøområdet for alle som har ansatte, og plikten til å utøve internkontroll påhviler «den som er ansvarlig» for virksomheten, altså arbeidsgiver – ifølge arbeidsmiljøloven.
Les hele artikkelen