Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Endrer arbeidsmiljøloven
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringspartiene følger opp løftene fra valgkampen, og reverserer den forrige regjeringens arbeidsmiljølov.  Adgangen til midlertidige ansettelser, samt bruk av overtid skjerpes i det nye forslaget.

-           Vårt forslag går ut på at midlertidig ansettelse kun skal være lov når behovet er midlertidig. Grunnen til endringen er at vi ønsker å få en lov som bidrar til å få flest mulig i fast arbeid, sier arbeids- og sosialminister Bjarne Håkon Hanssen.

Regjeringen fryktet at den Bondevik-regjeringens forslag til ny arbeidsmiljø ville skape et A-og B-lag, der de med lite eller ingen utdannelse ville være utsatte for svingningene i arbeidsmarkedet.
-            Arbeidsmiljøloven som Bondevik-regjeringen la fram, åpnet for bruk av midlertidig ansatte også når behovet var permanent. Det skapte et A- og B-lag hvor marginale grupper havnet på B-laget, mener Hanssen.

I tillegg til mindre bruk av midlertidig ansatte, inneholder det nye forslaget også innstramminger for bruk av overtid.  I forslaget tilbakeføres overtidsreglene til slik de var før endringen i 2003.

LO svært fornøyd
          Vi er veldig godt fornøyd med Regjeringens forslag, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes i en pressemelding fra LO.

LO stod på den rødgrønne siden under valgkampen og får nå betalt for sin innsats for regjeringsskifte. Deres krav om mindre tilgang til midlertidig ansettelse og overtid er hørt.
-           Vi ønsker å bygge opp under et arbeidsliv der folk har trygghet for inntekten fremover, og ikke må gå fra måned til måned og ikke vite om de har inntekt neste måned eller ei, sier Sundnes.

Høyre skeptiske
Høyre frykter at den nye arbeidsmiljøloven vil gjøre det vanskeligere for utsatte grupper å komme inn i arbeidslivet. Dermed tror de at den nye regjeringen skaper et mer ekskluderende arbeidsliv.
          Dette vil gjøre det vanskeligere for grupper med liten erfaring og formell kompetanse å komme seg inn på arbeidsmarkedet, sier Høyres arbeids- og sosialpolitiske talsmann på Stortinget, Martin Engeset.

[Les pressemelding fra ASD]
[Les pressemelding fra LO]
[Les artikkel hos nrk.no]

a>
href=http://bookmarksme.com >online book st

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?