Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Liten tro på muligheten til ny jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Nordmenn som mister jobben har liten tro på at de får seg en ny jobb.

 

Nordmenn er svært trygge på at de får beholde jobben sin, men utrygge dersom de skulle miste den, viser en internasjonal undersøkelse, ifølge NTB.

 

Den såkalte jobbtrygghetsundersøkelsen gjennomføres av karriererådgivningsselskapet Right Management Consultants i 18 land to ganger i året.

Tidligere har nordmenn toppet i trygghetsfølelse, både når det gjelder å beholde den nåværende jobben og å få ny jobb. Men nå sakker vi akterut i troen på at det er lett å få en ny jobb.

-          Det vitner rett og slett om at man har liten tro på verdien av sin egen kompetanse. Det er en svært pessimistisk og passiv holdning, sier administrerende direktør Andreas Iversen i Right Management Consultants til NTB.

 

Undersøkelsen viser at bare 3,1 prosent av nordmenn i full jobb mener det er sannsynlig at de mister jobben i løpet av det neste året. Men to av tre nordmenn mener det vil være vanskelig å finne noe som tilsvarer den jobben de har i dag.

 

Japanere og koreanere ser ikke dette som noe problem, og tror heller ikke det er så veldig sannsynlig at de blir sagt opp. I sum ligger de to landene dermed høyere enn nordmenn på trygghetsskalaen.

 


Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?