Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Introduksjonsbedrift
Del artikkelen med venner og kolleger

Osmund Kaldheim, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, mener introduksjonsbedrifter øker innvandreres mulighet til å lykkes i arbeidslivet.  Deltakerne får verdifull arbeidserfaring og gis en praktisk måte å lære seg det norske språket.

Det er deltakerne selv som under veiledning planlegger, etablerer, driver og til slutt avvikler sin egen minibedrift i opplæringsøyemed. Dermed gis det større ansvar til den enkelte i arbeidet, noe som øker sjansen for gode resultater.  Private bedrifter og offentlige institusjoner knyttes til bedriften gjennom partnerskapsavtaler.

Integrerings- og mangfoldsdirektorat
Regjeringen vil dele UDI slik at det 1.1.2006 opprettes et nytt Integrerings- og mangfoldsdirektorat (IMDI). Dette for å styrke, målrette og koordinere arbeidet med å integrere og inkludere innvandrere og deres etterkommere i Norge.

NHO og Stiftelsen Ungt Entreprenørskap står bak prosjektet, som har resultatet i et verktøy for alle som jobber med introduksjonsprogram for flyktinger og innvandrere. I alt 18 kommuner har deltatt i et nettverk for å teste ut metodikken, samle nyttige erfaringer og spre kompetanse.

-            Introduksjonsbedrift er nå tilgjengelig for alle kommuner som ønsker å ta det i bruk. Veiledning og arbeidsperm kan lastes ned fra internett, sier Osmund Kaldheim.

Ressurssterke innvandrere
Daglige leder i Introduksjonsbedrift, Stanley Jacobsen viser til gode resultater blant bedriftene og deltakerne.  Deltakerne skaffer seg viktig arbeidserfaring gjennom prosjektet.

-           Jeg har fått anledning til å møte ressurssterke innvandrere, sier daglig leder for Introduksjonsbedrift, Stanley Jacobsen.

De skaffer seg kunnskap om, kontakt med og innsikt i lokalt næringsliv og offentlig forvaltning.
-            Gjennom Introduksjonsbedrift får de anledning til ”å komme med sitt”, ikke bare å bli fortalt ting. Deres valg er styrende for hva hjelperne tilfører gruppa, fortsetter Jacobsen.

-            Rammen er bedrift, deres egen bedrift. Bedrifter finnes i alle land, så det er ikke et nytt begrep. Det som er nytt er at språket er norsk og at norske samfunnsstrukturer er mer eller mindre ulike det landet de kommer fra. Og det er nettopp det de lærer gjennom kontakt med kunder, leverandører og næringsliv, sier Jacobsen.

(24.11 2005)

Introduksjonsbedrift

24. november, 2005

Grethe

Fantastisk mulighet. Har sett mange har etterlyst dette i tidligere debatter her, og jeg ser behovet for en slik mulighet. For de fleste vil det nok være en stor utfordring å starte for seg selv i et nytt land med nytt språk, kultur og retningslinjer i arbeidslivet. De som allikevel velger å starte en introduksjonsbedrift er dermed utrolig sterke personer som tør å se muligheter i en ny hverdag.

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?