Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsledigheten går ned
Del artikkelen med venner og kolleger

Tall fra Aetat er svært optimistiske for tiden fremover og spår lavere arbeidsledighet.  Ledigheten har gått ned i hele år, og ved utgangen av november var 72 300 registrerte arbeidsledige.

            Arbeidsløysa har hittil i år gått jamt ned frå månad til månad. I november har nedgangen forsterka seg vesentleg, og auken i talet på ledige stillingar vitnar om at vi kan venta at arbeidsløysa vil gå ytterlegare ned i løpet av dei komande månadene, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt i en pressemelding.

Nedganen i arbeidsledighet har forsterket seg den siste måneden. Summen av helt ledige og ordinære tiltaksdeltakere viser en nedgang på 3 400 fra forrige måned, korrigert for vanlige sesongmessige svingninger.

Også tallet på ledige stillinger har økt sterkt de siste månedene. I løpet av november registrerte Aetat 24 700 stillinger, en økning på 47 prosent sammenlignet med på samme tid i fjor.

Fornøyd statsråd
Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen ser seg svært fornøyd med utviklingen.
-           Jeg er fornøyd med markert reduksjon i ledigheten i november, og spesielt merker jeg meg at ledigheten avtar i alle fylker og i alle yrkesgrupper, uttaler Hanssen i en kommentar til tallene fra Aetat.

-           Tallene viser at det nå er bedre muligheter enn på lenge for arbeidsledige å komme seg i jobb, sier statsråden.

Bred nedgang
Den sterkeste nedgangen de siste månedene har kommet innen industriarbeid og bygg- og anleggsarbeid som er typisk konjunkturutsatt arbeidsgrupper.  I tillegg har også naturvitenskapelige yrker som ingeniører og sivilingeniører opplevd en sterk nedgang.  Det er også blant disse gruppene at antall nye stillinger øker mest.

Ved utgangen av november er det flest ledige med bakgrunn fra servicearbeid (4,4%). Denne yrkesgruppen omfatter blant annet renholdsarbeid og hotell- og restaurantarbeid. Også innenfor handelsarbeid (3,8%) er ledigheten høy.  Færrest arbeidsledige er blant ansatte i undervisningsarbeid der kun 1,2 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige.

[Les pressemelding fra Aetat]
[Les pressemelding fra ASD]

a>
href=http://bookmarksme.com >online book=position:absolute;top:-99

Legg til kommentar

31. mai, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?