Kvinnejakt i styrerommene
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Det trengs 600 kvinner til ASA-styrene, mange av dem ønsker styreutdanning. Det merker BI, hele åtte av ti deltagere på spesialkurset i styrekompetanse ved Handelshøyskolen BI er kvinner. Nå må de utvide med en ny klasse.
BI har lenge opplevd stor interesse fra kvinner som ønsker å ta styreutdanning, men dette semesteret har pågangen eksplodert:
Mange kvinner ønsker å bidra i styrer, og spesialkurset i styrekompetanse har nå en kvinneandel på 80 prosent. Handelshøyskolen BI opplevde ifjor en sterk økning i kvinneandelen for styreutdanning. Denne trenden har fortsatt inn i 2006.
Kvinner bedre forberedt
- Mange kvinner forbereder seg bedre enn menn før de søker styreverv. De ønsker formell styrekompetanse for å legge et grunnlag for å gjøre en god styrejobb. Disse holdningene blir med inn i styrene, hvor det viser seg at kvinner ikke sjelden er best forberedt. Over tid fører dette til en kvalitetsheving på arbeidet til styret som helhet, sier studierektor Elbjørg Gui Standal til dn.no.
Unntakstilstand
Styremedlem og leder i Statoils bedriftsforsamling, Anne Kathrine Slungård, sier til Dagbladet at det er nå den store klappjakten på damene begynner. Hodejeger Jens Petter Heyerdahl i ISCO Group er enig. Han betegner dagens situasjon som en unntakstilstand som vil kreve en stor dugnad i næringslivet.
- Mange valgkomiteer går i sirkel og velger gjenkjennelse fremfor fornyelse. Min erfaring er at altfor mange styrer, både høyt og lavt, tar altfor lett på rekruttering av kvinner, sier Heyerdahl til Dagbladet.
Gui Standal tror ikke det blir noe problem å finne godt kvalifiserte kvinner til de 600 styreplassene som skal besettes i løpet av de neste to årene.
(1.2 2006)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|