Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


God respons for Regelhjelp.no
Del artikkelen med venner og kolleger

Regelhjelp.no hjelper små og mellomstore bedrifter til å finne de kravene som gjelder for sin bransje. Nettstedet har fått god respons og mange brukere, og i løpet av våren vil flere bransjer kunne benytte seg av tjenesten.

Nettsiden er et offentlig tiltak som inngår i handlingsplanen for et enklere Norge. Fem etater står bak innholdet på sidene, og hver etat har ansvaret for oppdateringer innen sitt forvaltningsområde.

-            Formålet med å etablere Regelhjelp.no er først og fremst å gjøre det lettere for små og mellomstore bedrifter å finne fram til de kravene som gjelder for dem. Myndighetene har identifisert hva som er de viktigste kravene for den enkelte bransje. Det er også en målsetting at tilsynet skal bli mer effektivt og enhetlig, både sentralt og regionalt, forklarer redaktør i Regelhjelp.no Bente Bastiansen til absentia.no.

Utvidet tilbud
I dag er det kun 10 bransjer som er representert på nettsiden, noe som gir en begrenset brukergruppe av nettsiden.  Allikevel har man opplevd mye interesse rundt tiltaket, og brukerne er svært tilfredse med tjenesten.  Ved å presentere regelverket basert på bransje, blir det enklere å skaffe seg en oversikt og holde seg oppdatert.

I løpet av 2006 vil 23 nye bransjer legges ut på Regelhjelp.no, og de første bransjene kommer allerede i mars.  I dag er byggebransjen den bransjen som i størst grad tar i bruk tjenesten på Regelhjelp.no.  Dette gjelder også for bruken av nyhetsbrevet.
-            Brukerne har mange spørsmål om når deres bransje kommer inn, da de foreløpig ikke finner sin bransje. Det er et positivt trekk at brukerne etterspør sine bransjer – dette fordi de finner nettstedet og tiltaket svært nyttig, understreker Bastiansen.

Målgruppen for nettstedet er daglig leder, kvalitetsansvarlig og hms-ansvarlig i bedriften. Så langt har først og fremst hms-ansvarlige tatt i bruk tjenesten. 

Nyhetsbrev med bransjeoppdateringer
En av de sterkeste sidene ved tjenesten, er muligheten til å abonnere på bransjevise endringer i regelverket til din epost-adresse.  Dermed reduseres støyen betraktelig, og det blir enklere å holde seg oppdatert på de endringene som angår din bedrift.

-           Det at regelverket er sortert bransjevis er i seg selv svært nyttig og gir brukeren kun relevant informasjon. En annen nyttig tjeneste som er på trappene, er muligheten for å skrive inn virksomhetens organisasjonsnummer, og på den måten få opp hvilke krav som er relevante. Dette søket kobles mot Enhetsregisteret, forteller Bastiansen. 

Samarbeid mellom fem etater
·          Direktoratet for Arbeidstilsynet (DAT)
·          Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB)
·          Mattilsynet
·     


God respons for regelhjelp.no

09. februar, 2006

Roger D

Med erfaring fra byggebransjen er jeg et bevis på at denne tjenesten fungerer. Bruker den ukentlig og er meldt på nyhetsbrevet. Anbefaler dere alle til å gjøre det samme.

God respons for regelhjelp.no

09. februar, 2006

Nina

Har ventet lenge på at min bransje skal komme (grafikk...) og nå ser jeg at den er på trappene allerede denne våren. Tror det helt klart vil gjøre jobben min enklere, men skulle samtidig at flere etater kunne være med på denne nettsiden. Har forøvrig besøkt sidene en del, og synes det er enkelt å finne frem til det man trenger.

God respons for regelhjelp.no

09. februar, 2006

Johann

Det er nok mange som bør se nytten av denne tjenesten, men selv har jeg enda ikke sett når min bransje skal bli tilgjengelig. Ser imidlertid frem til den dagen...

God respons for Regelhjelp.no

09. februar, 2006

Karen

Anbefaler alle en titt på regelhjelp.no. Enkelt å finne det du leter etter. :)

God respons for Regelhjelp.no

09. februar, 2006

Stig

Hadde ikke hørt om dette før i dag, og ser at dette har mye for seg. Mangler min bransje direkte, men har allikevel anbefalt denne til venner allerede. Synes også ideen med å innlemme flere etater er veldig smart. Ved å samle alt regelverk og krav et sted vil mulighetene til å etterleve kravene øke dramatisk, tror jeg.

God respons for Regelhjelp.no

09. februar, 2006

Karl A.

Dette var midt i blinken for oss. Jeg kommer til å bruke denne mye i tiden fremover tror jeg, men har noen funnet en kalender der man ser når det skal rapporteres? Ser for meg en kalender der alle mulige offentlige krav og deres "deadliner" på innlevering av rapporter o.l.

God respons for Regelhjelp.no

10. februar, 2006

Håvard

Dette er en veldig god ide, og jeg håper det vil utvides til alle bransjer og flere etater. Jeg er imponert over nettsidenes oppbygging, og selv jeg har funnet frem til det nødvendige. Som hms-ansvarlig har nettsiden allerede gitt mye, og jeg anbefaler den til flere.

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?