Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Lei inn ny leder på 14 dager
Del artikkelen med venner og kolleger

Interimledelse tar av i Europa, og i Norge har InterimLeder spesialisert seg på å leie ut ledere på korte kontrakter.

 

I Norge er fenomenet relativt nytt, men det tar av i Europa. I Storbritannia vokser bransjen med 25 prosent i året, i følge Finansavisen. Interimledelse vil si at ledere ansettes for kortere perioder i forbindelse med snuoperasjoner, prosjektledelse, omorganisering eller lignende. Kontraktene varierer fra seks til 18 måneder, med en gjennomsnittslengde på ni måneder.

 

-          Det var tidligere ukjent i Norge, men flere bedrifter og styrer tenker på dette som en mulighet, sier Sverre Holen, daglig leder i InterimLeder til Finansavisen. Selskapet som startet i 2001 er foreløpig den eneste aktøren i Norge som spesialiserer seg på dette feltet. I løpet av fjoråret doblet InterimLeder nesten omsetningen fra 3,7 til 6,5 millioner kroner.

 

Oppdatert kompetanse

Firmaet kan skaffe en bedrift en passende leder på bare 14 dager. Kunden beskriver stillingen som skal dekkes samt hvilken erfaringsbakgrunn og personlighet de ønsker. InterimLeder søker deretter etter en match i sin egen base på 400 kandidater. Nå har de også knyttet seg opp mot et nordisk interimledernettverk, Nordic Interim Partners, som gir tilgang til en database på 4000 ledere. Kunden får fem til ti cv’er, og har muligheten til å intervjue kandidatene, som alle er selvstendig næringsdrivende. Kontraktene varierer fra 6 til 18 måneder, men en gjennomsnittslengde på ni måneder. Holen fremhever at den store endringstakten i mange av dagens bedrifter er en god grunn til å bruke interimledere:

-          Bedrifter i endring trenger oppdatert kompetanse – i noen tilfeller bare for en viss periode, sier han til avisen.

 

Krevende jobb
Det passer imidlertid ikke for hvem som helst å bli interimleder:

-          Det er krevende å gå inn i en ny kultur og være operativ fra dag en. Man må være en type som takler det fort, og som har erfaring med forskjellige typer kulturer. Det er nok ikke ideelt å ha vært i samme jobb i 25 år, sier Holen.

 

Kilde: Finansavisen.

 


Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?