Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Fortsatt vekst i sysselsettingen
Del artikkelen med venner og kolleger

Tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) bekrefter fredagens tall fra Aetat om et sterkt arbeidsmarked. Arbeidsledigheten går ned, samtidig som antall sysselsatte øker.

Antall arbeidsledige i desember 2005 (tremånedersperioden november-januar) gikk ned med 9 000 sammenlignet med september.  Dette bekrefter den minkende trenden som SSB sin Arbeidskraftsundersøkelse (AKU) har hatt de siste månedene. 

Flere sysselsatte
De sesongjusterte tallene for desember viser at 2 320 000 personer var i arbeid. Det er det høyeste desembertallet hittil i århundret. Månedstallene viser at det var særlig i de aller siste månedene i fjoråret at oppsvinget kom.

Tallet på sysselsatte hadde en vekst på 27 000 personer fra september til desember, ifølge AKU.  Dette er utenfor feilmarginen, og i tråd med den økende trenden som har vært synlig siden sommeren 2003.

Allikevel var fjoråret dårligere enn tidligere år. Gjennomsnittet for de siste 20 årene har vært en økning på 20 000 sysselsatte pr år. 2004 og 2005 hadde en vekst på 13 000.

Færre arbeidsløse
SSB melder i sine AKU-tall om en nedgang i arbeidsledigheten på 0,4 prosentpoeng sammenlignet med på samme tid i fjor.  I desember 2005 var ledigheten på 4,2 prosent i desember. 

Samtidig viser Aetat sine tall en tilsvarende nedgang til 3,0 prosent i desember 2005.  Aetat registrerer kun de som har meldt seg arbeidsledige, og har derfor lavere prosent enn SSB. 

[Les pressemelding fra SSB]


Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?