Alkohol på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger
|
|
Sjefens alkoholvaner er avgjørende for hvor mye de ansatte drikker, mener norske eksperter.
Alkoholen går igjen på fredagspils, kundemøter, seminarer, kurs, representasjonsmiddager og teambuilding.
Mengden alkohol som drikkes i forbindelse med jobben, er avhengig av hva slags sjef du har, skriver Dagbladet.
- Hvis sjefen er en ølhund som liker å drikke mye, vil dette klart prege miljøet. Han vil rett og slett inspirere sine medarbeidere til å utvikle en fuktig bedriftskultur, sier Halvor Kjølstad, psykolog og direktør i Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani (AKAN).
Samtidig er alkoholen en stor utgiftspost i arbeidslivet. En undersøkelse gjort av Rokkansenteret i Bergen viste at fylla koster mellom 1,2 og 1,3 millioner arbeidsdager årlig på grunn av skoft, nedsatt produksjon og dårlig produksjon.
- Dette burde være en tankevekker for alle som har lederansvar. Det er snakk om kolossale verdier som går tapt på grunn av fylla, sier Kjølstad.
Bare 9 prosent av norske bedrifter driver forebyggende arbeid mot rusmisbruk blant de ansatte.
(13.6 2006)
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
|
|