Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Alkohol på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Sjefens alkoholvaner er avgjørende for hvor mye de ansatte drikker, mener norske eksperter.

 

Alkoholen går igjen på fredagspils, kundemøter, seminarer, kurs, representasjonsmiddager og teambuilding.

Mengden alkohol som drikkes i forbindelse med jobben, er avhengig av hva slags sjef du har, skriver Dagbladet.

 

-          Hvis sjefen er en ølhund som liker å drikke mye, vil dette klart prege miljøet. Han vil rett og slett inspirere sine medarbeidere til å utvikle en fuktig bedriftskultur, sier Halvor Kjølstad, psykolog og direktør i Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani (AKAN).

 

Samtidig er alkoholen en stor utgiftspost i arbeidslivet. En undersøkelse gjort av Rokkansenteret i Bergen viste at fylla koster mellom 1,2 og 1,3 millioner arbeidsdager årlig på grunn av skoft, nedsatt produksjon og dårlig produksjon.

-          Dette burde være en tankevekker for alle som har lederansvar. Det er snakk om kolossale verdier som går tapt på grunn av fylla, sier Kjølstad.

 

Bare 9 prosent av norske bedrifter driver forebyggende arbeid mot rusmisbruk blant de ansatte.

 


Legg til kommentar

23. november, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
Opprett bruker
Glemt passord?