Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Dialog om sykelønnsordningen
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen nekter for at de har valgt å gå tilbake på sitt eget forslag til sykelønnsordning som følge av massivt press fra blant annet LO og NHO. Etter et oppklaringsmøtet med LO, NHO og de andre store organisasjonene i dag, snakket statsministeren om et godt og nyttig møte.

 

Regjeringen skal sette ned et utvalg der partene i arbeidslivet kan komme med innspill om endringene i sykelønnsordningen. Utvalget skal ledes av statsminister Jens Stoltenberg. Det kom fram på en pressekonferanse statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen holdt om sykelønnsordningen mandag kveld.

-          Jeg er fullt ut overbevist om at vi nå skal få til en ordning alle er fornøyde med, fortalte Hanssen ifølge VG.

 

IA-avtalen videreføres

Etter lange mange møter mandag er det derimot klart at regjeringens forslag der arbeidsgiverne må ta store deler av regningen for statens sykelønnskutt trolig legges dødt.

Avtalen om et Inkluderende Arbeidsliv videreføres, men partene i avtalen forplikter seg til å få ned sykefraværet og finne innsparingsmuligheter tilsvarende de 2,5 milliardene regjeringen ville spare med sitt forslag.

 

Stoltenberg vil ikke beskrive dette som en snuoperasjon.

-          Regjeringens forslag står fast, med mindre vi kommer fram til et forslag som gir den samme effekten som er lavere statlige utgifter til sykepenger og redusert sykefravær, sa han under gårsdagens pressekonferanse.

 

- Ønske om reel dialog

LO-leder Gerd-Liv Valla la vekt på at det ikke er organisasjonenes oppgave å finne penger til regjeringens statsbudsjett. Hun pekte på at det må være enighet mellom alle partene som har inngått IA-avtalen om nye tiltak.

-          Det er derfor vi nå har gått i krigen for arbeidsgiverne. Dette er en konstruksjon vi gjerne vil fortsette med, sa Valla.

-          Nå er vi der vi burde ha vært for en god uke siden. Dette arbeidet er ikke en omvei til en fasit som en part bestemmer, sa Unio-leder Anders Folkestad.

 

Senest 1. november skal partene ha funnet alternative løsninger for å redusere sykefraværet.

 


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?