Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Funksjonshemmede skal ha like muligheter
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen har som mål at funksjonshemmede skal ha de samme mulighetene for utfoldelse og deltakelse i samfunnet som andre borgere. Dette ble følgt opp under lanseringen av Europarådets handlingsplan for personer med nedsatt funksjonsevne.

 

Konferansen ble ledet av statssekretær Laila Gustavsen i Arbeids- og inkluderingsdepartementet og den russiske helse- og sosialminister Mikhail Zourabov, og markerer starten på Europarådets handlingsplan for funksjonshemmede 2006–2015.

 

-           Den norske regjeringens visjon er at personer med funksjonshemminger skal ha samme muligheter for personlig utvikling, deltakelse og livsutfoldelse som andre borgere, sa Gustavsen da hun åpnet den europeiske konferansen for funksjonshemmede i St. Petersburg.

 

Satsning på flere områder

Handlingsplanen omfatter flere samfunnsområder der man ønsker nye tiltak for en bedre inkludering av funksjonshemmede. Gustavsen trakk spesielt frem tilgangen til bygninger, utendørs omgivelser, informasjon og arbeid. I tillegg er det viktig med en økonomisk og sosial sikkerhet.

 

-            Tiltakene skal bidra til full deltaking og likestilling for personer med nedsatt funksjonsevne, sier Gustavsen.

 

Planen fokuserer også på behovet til kvinner og barn med nedsatt funksjonsevne. Tiltakene skal bidra til full deltaking og likestilling for personer med nedsatt funksjonsevne.

 

Økt samarbeid

-           I tillegg til en vellykket lansering av Europarådets handlingsplan for personer med nedsatt funksjonsevne 2006 - 2015 håper jeg at konferansen også kan være starten på et tett og godt samarbeid på dette feltet mellom landene i nordområdene, sier Gustavsen videre.

 

Nordisk Ministerråd spiller en viktig rolle i det nordlige Europa i arbeidet med å bedre levekårene for innbyggerne. I 2005 startet et samarbeid mellom Europarådet og Nordisk Ministerråd hvor målet er a bedre situasjonen for funksjonshemmede i nordområdene.

 

[Les pressemelding fra AID]

=pos

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?