Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sykmeldte fast i helsekø
Del artikkelen med venner og kolleger

Det kan spøke for statsminister Jens Stoltenbergs (Ap) mål om å få ned sykefraværet før sommeren. 600 millioner kroner som er satt av til å kjøpe sykmeldte ut av helsekø, står fortsatt ubrukt.

 

Stoltenberg la ifjor høst hele sin politiske tyngde inn for å få partene i arbeidslivet med på en ny IA-avtale. Målet var å sikre innsparinger på 2,5 milliarder kroner på statsbudsjettet i år.

Truer målsettingen
Men manglende avklaringer fra ansvarlig sykelønnsstatsråd Bjarne Håkon Hanssens Arbeids- og inkluderingsdepartement truer nå regjeringens egen målsetting om å redusere sykefraværet med 2,5 prosent i år, skriver Dagsavisen.

Den økonomiske rammen i den nye sykelønnsavtalen mellom arbeidstakerne, arbeidsgiverne og regjeringen er totalt på 932 millioner kroner. 631 millioner skulle brukes til kjøp av helsetjenester for å få sykmeldte tilbake i jobb.

 

-Umulig
Av de 631 millioner kronene har NAV fått tildelt 120 millioner til kjøp av helsetjenester. Ordningen skulle etter planen settes i gang 1. mars i år, men NAVs direktør for arbeid og aktivitet, Erik Oftedal, sier nå at dette er umulig.

-        Vi venter fortsatt på en avklaring fra departementet om hvilke tjenester vi skal kjøpe. I tillegg finnes det ikke oversikt over behovet, vi vet ikke hvem som er sykmeldte og venter på behandling. Før det er full klarhet om dette kan vi ikke sette i gang for fullt, sier Oftedal til Dagsavisen.


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?