Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vil ha tilgang til ansattes e-post
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsgiverne og IKT-bransjen mener det er selskapet du jobber for som eier e-posten du sender og mottar på jobb, mens du sannsynligvis mener det er du som er eier.

 

Arbeidsgiverne her i landet vil ha tilgang til de ansattes e-post. Et forslag til forskrift fra regjeringen om at arbeidsgivere ikke skal ha lov til å gjennomsøke, åpne eller lese ansattes e-post blir møtt med motstand hos bedriftene. Både NHO og Bedriftsforbundet går imot et forslag om å gjøre dette ulovlig, melder NRK.

 

- Helt avgjørende

-          Vi snakker i hovedsak om innsyn i for eksempel offentlige henvendelser som kommer til en bedrift. Ikke om innsyn helt personlig e-post, sier Generalsekretær i IKT-Norge, Per-Morten Hoff til NRK.

 

Hoff sier at det er behov for et klarere regelverk.

-          Da er det synd at dette forslaget blir rushet gjennom før statsrådens personvernkommisjon er opprettet. Dette burde ha vært en sak for dem, sier han.

 

- Basert på tillit

Arbeidsgiverorganisasjonene mener e-posten er et arbeidsverktøy og at e-posten derfor tilhører bedriften.

-          Internett er et medium som er tilstede hele tiden, og skal du følge med må du sitte på ryggen til den ansatte og det går ikke. Det vil være overvåking i ordets rette forstand, og det sidestiller jeg med overvåkningskameraer og sånne ting, og det er helt uaktuelt. Her er det basert på tillit og åpenhet, sier en bedriftsleder.

 

Fornyingsdepartementet mener det er du som arbeidstaker som står som eier, og ønsker derfor å lovfeste at arbeidsgiverne ikke har rett til å gjennomsøke, åpne eller lese e-post i en ansatts personlige e-postkasse.

-          Vi bruker verktøyet vårt til private ting når vi er på jobb. Vi lager noen grenser for når arbeidsgiver skal ha innsyn i det du holder på med, sier fornyingsminister, Heidi Grande Røys, til NRK.


Vil ha tilgang til ansattes e-post

19. januar, 2007

roye

testteste

Legg til kommentar

28. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?