Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vil lettere godkjenne utenlandsk utdanning
Del artikkelen med venner og kolleger

Kunnskapsdepartementet vil opprette et senter for godkjenning av utenlandsk utdanning. Djupedal mener det kan bedre innvandreres mulighet for inkludering.

 

Departementets utvalg har foreslått å opprette et nasjonalt informasjonssenter for godkjenning av utdanning fra utlandet.

 

– Dette er et forslag som kan bidra til å bedre innvandreres muligheter for inkludering og deltakelse i samfunns- og arbeidsliv, sa kunnskapsminister Øystein Djupedal da han fikk presentert rapporten fra utvalget, ifølge IMDi.

 

Utvalget har kommet med problemstillinger de mener er en del av systemet rundt godkjenning av høyere utdanning i Norge. Problemstillingene de har sett, har gjort at de har foreslått tiltak for å gjøre saksbehandlingen av søknader om godkjenning av denne type utdanning enklere, raskere og mer brukervennlig enn den er i dag.

 

Leder av Kunnskapsdepartementets utvalg er nå Knut Brautaset ved Høgskolen i Agder, som han har vært siden utvalget ble oppnevnt 1. april 2006.

 

Utvalgets ønsker

 

I utvalgets forslag står det å lese at de ønsker å:

 

- Opprette et nasjonalt infosenter for godkjenning av utdanning fra utlandet.

- Styrke arbeidet med kvalifikasjonslisten fra utlandet som tilfredsstiller de krav som stilles til generell studiekompetanse.

- Avklare ansvar for kapasitet og opplegg for norskopplæring for innvandrere som har, eller ønsker å ta, høyere utdanning.

- Opprette en arbeidsgruppe for å gå gjennom Nasjonal database for godkjenning av utenlandsk utdanning (NAG), slik at den kan fungere som et bedre redskap for forenkling og effektivisering av godkjenningsarbeidet.

- Kvalitetssikre universitetenes og høyskolenes arbeid med godkjenningssakene.

 

[Les mer i artikkel hos Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi)]

[Les mer om utvalget hos Kunnskapsdepartementet]

tylex;> (12.2 2007)

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?