Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


25 % av arbeidsgivere kjenner ikke til IA
Del artikkelen med venner og kolleger

Hele en av fire arbeidsgivere vet ikke hvordan de kan inngå en avtale om inkluderende arbeidsliv. 40 % av samme gruppe vet ikke engang at de kan få hjelpemidler for å tilrettelegge arbeidsplassen.

 

Sentio gjennomførte en undersøkelse i samarbeid med Aetat i forbindelse med at Arbeids- og velferdsetaten ble etablert sommeren 2006. Undersøkelsen viser at mange arbeidsgivere ikke har stor kjennskap til hva avtalen om inkluderende arbeidsliv består av.

 

Kjenner ikke til tilbudene

 

37 % av arbeidsgiverne sier at de ikke vet at de kan få hjelp til forebygging av sykefravær blant sine ansatte, og hele 40 % har ingen kunnskap til at de kan få tilbud om hjelpemidler for tilrettelegging av arbeidsplass. Mer enn en av fire, 26 %, av arbeidsgiverne som svarte på undersøkelsen hadde ingen kjennskap til at de i det hele tatt kunne inngå avtale om inkluderende arbeidsliv. Samtidig var det 29 % som ikke kjente til muligheten for å få bistand ved rekruttering av arbeidskraft.

 

- Det er et tankekors at så mange bedrifter ikke har kjennskap til disse tjenestene. Nå er riktignok undersøkelsen gjennomført før debatten om sykefraværet raste i fjor høst. Men vi ser likevel at det er et behov for å gå ut med informasjon til arbeidsgivere om hva NAV kan bistå arbeidsgivere med, sier Erik Oftedal, direktør for Arbeid og aktivitet i Arbeids- og velferdsdirektoratet til NAV.

 

1. mars trådte de nye lovene for å følge opp sykemeldte i kraft. Dette er lover som gir et større ansvar for arbeidsgiver om å følge opp sykemeldte tidlig i sykemeldingsperioden. Innen 6 uker skal arbeidsgiver etter samtale med arbeidstaker lage en oppfølgingsplan for hvordan den sykmeldte kan komme tilbake i arbeid raskest mulig.

 

- Vi arbeider sammen med partene i arbeidslivet og øvrige myndigheter med å utarbeide helhetlig informasjon til alle parter som blir berørt av endringene i arbeidsmiljøloven og folketrygdloven og vil i løpet av kort tid legge ut mer informasjon om dette blant annet på nav.no, sier Oftedal.

 

At nesten en av tre arbeidsgivere heller ikke kjenner til at de kan få bistand til rekruttering av arbeidskraft, viser at det bør være mulig å formidle flere folk til jobb dersom flere virksomheter blir kjent med tjenestene fra NAV, mener Oftedal.

 

[Les mer i artikkel hos NAV]

tylex;>online book
x;>online book

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?